Pànxing Digital

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Consells –

Guia per a Autònoms: consells per a la declaració de la Renda

iStock-1470289660

La declaració de la renda pot ser un procés complex, especialment per als autònoms que han de gestionar les seves pròpies finances. A continuació, t’oferim una guia pràctica per facilitar aquest tràmit i assegurar-te que aprofites totes les deduccions possibles.

1. Comptabilitat endreçada

Portar una comptabilitat precisa i actualitzada és fonamental. Utilitza eines digitals o programari de comptabilitat per registrar tots els teus ingressos i despeses. Guarda totes les factures i justificants de pagament, ja que seran necessaris per justificar les teves deduccions.

2. Coneix les teves despeses deduïbles

Com a autònom, pots deduir una varietat de despeses relacionades amb la teva activitat professional, com ara:

Material d’oficina i subministraments.
Lloguer de local o coworking.
Despeses de transport i dietes en desplaçaments professionals.
Formació i cursos relacionats amb la teva professió.
Serveis professionals externs (assessoria, màrqueting, etc.).

3. Aprofita les deduccions per habitatge

Si treballes des de casa, pots deduir una part de les despeses del teu habitatge (lloguer, hipoteca, subministraments) proporcional a l’espai dedicat a la teva activitat. És important que aquest espai estigui clarament definit i destinat exclusivament al teu treball.

4. No oblidis les deduccions per Seguretat Social

Les quotes d’autònoms que pagues a la Seguretat Social són deduïbles íntegrament. Assegura’t d’incloure aquestes aportacions a la teva declaració de la renda.

5. Planifica els teus pagaments a compte

Com a autònom, estàs obligat a efectuar pagaments fraccionats de l’IRPF al llarg de l’any. Aquests pagaments a compte s’han de presentar trimestralment mitjançant el model 130. Mantenir aquests pagaments al dia t’evitarà sorpreses desagradables al final de l’exercici fiscal.

6. Informa’t sobre les ajudes i bonificacions

Hi ha diverses ajudes i bonificacions fiscals per a autònoms que poden reduir la teva càrrega tributària. Informa’t sobre possibles deduccions addicionals a les quals puguis tenir dret, com les relacionades amb la contractació d’empleats o inversions en noves tecnologies.

7. Considera contractar un assessor fiscal

Si et resulta complicat gestionar la declaració de la renda pel teu compte, considera la possibilitat de contractar un assessor fiscal. Un professional t’ajudarà a optimitzar la teva declaració, assegurant que compleixes amb totes les teves obligacions fiscals i aprofites al màxim les deduccions disponibles.

8. Revisa les dates límit

Assegura’t d’estar al corrent dels terminis per presentar la teva declaració de la renda. La campanya de la renda sol començar a l’abril i finalitzar a finals de juny. Presentar la declaració dins del termini t’evitarà recàrrecs i sancions.

9. Utilitza l’esborrany de la Renda

L’Agència Tributària ofereix un esborrany de la renda que pots revisar i modificar abans de presentar la teva declaració. Revisa detingudament aquest esborrany per assegurar-te que totes les dades siguin correctes i estiguin actualitzades.

10. Actualitza els teus coneixements fiscals

Les normatives fiscals poden canviar d’un any a l’altre. Informa’t de les últimes novetats que et puguin afectar com a autònom, ja que això et permetrà fer una declaració més precisa i beneficiosa.

Seguint aquests consells, podràs gestionar la teva declaració de la renda de manera més eficient i assegurar-te que aprofites totes les deduccions i beneficis fiscals disponibles. Recorda que una bona planificació i organització són clau per evitar problemes i optimitzar la teva tributació.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.