Pànxing Digital

12, abril del 2024

Search
Close this search box.

12, abril del 2024

Consells –

Què comporta la nova llei de benestar animal pels propietaris de mascotes?

iStock-178883962
El passat mes de setembre va entrar en vigor la llei 7/2023, de 28 de març, de protecció dels drets i el benestar dels animals que té per objectiu implementar mecanismes legals per fomentar la protecció animal. Vegem les principals novetats.

Una de les novetats que afecta només als gossos és la prohibició que aquests es quedin sols a casa durant més de 24 hores seguides. Per la resta de mascotes s’estableix que no podran restar desatesos més de 3 dies consecutius. Queden també prohibits l’ús d’eines com els collars elèctrics o d’ofegament.

Dues de les qüestions que afectaran més directament els actuals i futus propietaris de mascotes són l’assegurança de responsabilitat cívil obligatòria i els curs de tinença d’animals, que queden en suspens fins que no hi hagi nou govern a Espanya.

Pel que fa a l’adquisició de mascotes, la venda de gossos, gats i gures només es podrà fer directament des del criador registrat, sense intermediaris com botigues. La identificació d’aquests exemplars mitjançant microxip continua sent d’obligat compliment, així com l’anellatge d’ocells des del seu naixement.

Tanmateix, s’endureixen els supòsits sota els quals sacrificar una mascota, quedant prohibits els sacrificis en centres de protecció animal, clíniques i centres zoològics per raons econòmiques, sobrepoblació, abandó del responsable legal, etc. L’eutanàsia només estarà justificada sota criteri i control veterinari amb la finalitat d’evitar el patiment de l’animal.

Si t’ha agradat llegir l’article sobre Què comporta la nova llei de benestar animal pels propietaris de mascotes?, també et pot interessar llegir Consells per a evitar l’obesitat i sobrepès en els gossos.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.