Pànxing Digital

2, març del 2024

Search
Close this search box.

2, març del 2024

Consells –

Pipicans a la Cerdanya

pipican01
Fins fa poc la idea de disposar de pipicans a la nostra comarca era una idea inaudita, ja que el fet de disposar de tants espais lliures i naturals ens feia obviar que alguns gossos no poden gaudir de la llibertat en aquests ambients, ja que poden escapar-se, poden voler caçar algun tipus d'animal salvatge o simplement els seus guies no disposen dels mitjans o no tenen la capacitat física de portar-los a la muntanya. Però hi ha criteris que haurien de seguir tots els pipicans per resultar ser espais segurs i confortables per als nostres gossos.

Una mesura indispensable ha de ser la delimitació de l’espai amb tanques altes, com a mínim de 2 m, ja que molts gossos les tanques petites les poden saltar, i que estiguin ben soterrades a terra per evitar que algun gos pugui fer un forat i escapar-se per sota. No és necessari posar-hi moltes portes d’accés, amb una n’hi hauria prou, però per la seguretat dels gossos que hi ha lliures a dins i que cap d’ells pugui escapar-se quan entra algú de nou, la porta hauria de ser doble. D’aquesta manera sempre queda un espai tancat a l’exterior.

Pipicans

Una altra precaució que s’hauria de prendre és el tipus de terreny, perquè les pedres o la grava poden causar danys i ferides als coixinets dels gossos, així que el més indicat seria la sorra compactada o la gespa natural. Sempre haurien de disposar d’una font amb aigua fresca, plantar arbres per habilitar ombres als mesos més calorosos de l’any i incloure algun tipus d’element interactiu amb el qual els gossos puguin desenvolupar les seves capacitats físiques, com són els obstacles d’agilitat. També haurien d’incorporar bancs o murs de pedra on les persones puguin asseure’s, i per descomptat, tenir papereres perquè tothom pugui ser responsable de recollir les deposicions del seu gos i mantenir l’espai net.

Així que fer un pipicà no és tan senzill com posar quatre tanques, hi ha molts aspectes que s’han de tenir en compte, com també es tenen en compte a l’hora de crear zones d’esbarjo per a nens. Fem les coses ben fetes i promovem pipicans en les correctes condicions per als nostres gossos!

Pipicans

Font: Alba DoradoLearning Dogs Cerdanya

Si t’ha agradat llegir l’article Pipicans a la Cerdanya, també et pot interessar llegir Consells per a evitar l’obesitat i sobrepès en els gossos.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.