Pànxing Digital

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Consells –

Quatre consells per a reforçar el sistema immunitari

gabin-vallet-J154nEkpzlQ-unsplash
La falta d'exercici físic, el ritme desenfrenat de vida i una alimentació poc cuidada ens poden portar a un defalliment de les nostres defenses. A continuació us presentem quatre consells per a ajudar al nostre sistema immunitari a estar en plena forma.

L’activitat és salut

No descobrim res a ningú quan diem que un estil de vida saludable és cabdal per a gaudir d’una bona salut. I el benestar del nostre sistema immune no n’és un cas a part. Practicar exercici de manera regular en rangs d’intensitat de suau a moderat, ens aporta tot un seguit de beneficis que milloren l’estat general de les nostres defenses.

Una sessió moderada d’esport té un efecte desinflamatori i antioxidant beneficiós que promou la regeneració natural de les cèl·lules immunitàries. Exemples d’exercici moderat poden ser sortir a caminar a pas ràpid, una bona pedalada, trotar de manera suau o practicar el nostre esport preferit de manera no competitiva.

Descansar correctament

Tan important és moure’s com saber descansar bé. Després d’una jornada diària d’activitat laboral, esportiva, familiar o totes alhora, cal saber prendre’ns un temps de descans. El més rellevant, però, és que sigui de qualitat. Tots sabem què és dormir malament i les conseqüències que té en el nostre cos fer-ho de manera repetitiva. El correcte funcionament del nostre sistema immune està estretament lligat al descans reparador.

Els adults hauríem de dormir una mitjana de set hores al dia, a poder ser alguna més. Pel que fa als més joves, la quantitat de temps dormint s’incrementa fins a nou o deu hores. L’organisme és savi, i sap que les hores de son són guaridores. Per què us penseu que quan estem malalts el cos ens demana descansar més del compte?

Menjar bé

Hi ha qui diu que l’estómac és el nostre segon cervell. I és que en ell hi existeixen vora cent milions de neurones que, de manera bidireccional, es comuniquen amb el sistema nerviós central. Així doncs, tenir contenta la panxa és garantia d’una bona salut global.

Si consumim aliments rics en vitamines, com poden ser fruites i verdures de temporada, llegums, cereals integrals i productes rics en probiòtics com els iogurts, el quefir, envinagrats o propostes més originals i orientals com el miso i el nato (aquest últim és curiosíssim!), farem que els microorganismes intestinals treballin a ple rendiment i de la millor manera possible. Ah, i no us descuideu d’hidratar-vos correctament.

Gestió de l’estrès

Hi ha estudis científics que demostren que hi ha una relació directa entre el correcte funcionament del sistema immune i el nostre estat d’ànim i salut emocional. Així doncs, prendre un estil de vida calmat i aprendre a relaxar-nos és cabdal per a la nostra salut en general, i pel correcte funcionament del sistema immunitari en particular.

Si t’ha agradat llegir l’article Quatre consells per a reforçar el sistema immunitari, també et pot interessar llegir la resta d’articles de l’apartat de salut de la nostra revista.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.