Pànxing Digital

21, juliol del 2024

Search
Close this search box.

21, juliol del 2024

Consells –

Què fer si reps una multa de trànsit per una infracció que no has comès?

Motorbiker riding in Austrian Alps, dramatic sky. Travel and freedom, outdoor activities
Quan reps la multa has d’identificar al conductor, especialment, si la sanció imposada comporta la pèrdua de punts.

Rebre una multa de trànsit és una cosa que desagrada a tothom, però sobretot si no has estat el responsable de la infracció. Quan t’arriba una multa, el primer que has de fer és revisar les dades i comprovar que tota la informació és correcta. Recorda que tens 20 dies naturals per a pagar amb reducció del 50%. A partir d’aquest moment, la quantitat passa a ser íntegra.

En cas d’haver de pagar-la o recórrer-la, és important dirigir-se a l’interlocutor adequat. Per això, has de comprovar quin organisme ha registrat aquesta sanció. Pot variar en funció de la via i del tipus d’infracció.

Però, i si no eres tu qui conduïa el vehicle en el moment de la infracció? En aquesta situació has d’identificar al conductor, especialment si la sanció imposada comporta la pèrdua de punts. Tens un termini de 20 dies naturals des que has rebut la notificació per a comunicar-ho.

Pots fer-ho en línia (amb el número d’expedient i el codi de la notificació), a través de l’App de miDGT (en l’apartat de ‘Les meves multes’) o de manera presencial, demanant cita prèvia per internet o al 060. Sempre et sol·licitaran nom, cognoms, DNI, passaport o permís de residència, i domicili postal de la persona que conduïa el vehicle. També pots fer-ho emplenant el document i enviant-lo a l’adreça de la Prefectura de Trànsit que apareix en l’imprès rebut.

AMIC

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.