Pànxing Digital

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Consells –

Quines flors plantem a l’estiu?

Flors
L'estiu a la nostra comarca és, meteorològicament parlant, una excepció pel que fa a la norma bastant generalitzada que a l'estiu no plou. La Cerdanya es caracteritza per ser un territori on el règim pluviomètric troba el seu pic màxim en els mesos de més calor de l'any. Per això, de cara a planificar quines plantes decoran el nostre jardí, hem de tenir en compte aquesta realitat: han de ser flors que aguantin bé el cop del sol de migdia i que no es facin estranyes amb una quantitat d'aigua moderada.

Petúnies

La reina dels balcons, terrasses i jardins. Es tracta d’una planta perenne, però que generalment es tracta com a anual, deixant que al final de temporada sucumbeixi. La varietat de color és amplíssima: rosats, violetes, morats, bicolors, llises, a ratlles, n’hi ha per tots els gustos! Volen que el reg sigui regular, però mai excessiu, sobretot en els dies més calorosos. És convenient també aplicar adob durant la temporada de floració perquè estiguin radiants.

Flors

Clavell de moro o tagetes

Li encanta el sol! Encarat a la llum directa florirà esplèndidament. Pel que fa a l’aigua que requereix, ella mateixa ens avisarà quan n’hi falti: de manera molt visible, el clavell es doblegarà si vol ser regat o es mantindrà ben dret si la humitat que té és la correcta. A mesura que s’acosti el capvespre, les flors desprendran una olor intensa i agradable. És també un excel·lent aliat a l’hort: planta’l al costat de les tomaqueres o pebroteres per evitar que el cuc rodó faci estralls. Les arrels del clavell tenen la facultat de foragitar els nematodes i evitar que malmetin les nostres verdures.

Flors

Romaní

En època de calor i secada, qui millor per poblar el nostre jardí que el tot terreny romaní. Es tracta d’una planta extremadament resistent a la sequera i a l’exposició perllongada a la llum solar. Així doncs, són plantes ideals per si ens trobem davant un estiu poc plujós. S’adapta molt bé a qualsevol classe de sòl i a més a més la podem fer servir per condimentar els nostres plats.

Flors

Farigola

La seva ubicació en estat natural a les costes de la solana més caloroses ens indica que és una planta valenta que aguanta bé el sol i la falta d’aigua. Té predilecció pels sòls calcaris així que no és massa amiga de l’acumulació d’aigua i humitat a les arrels, cosa que ens ve de perles aquesta època. L’aroma que aporta perfumarà als nostres espais exteriors al mateix temps que es convertirà en una farmaciola natural: infusionada ens servirà com a bon desinfectant per a boca o ulls.

Flors

Evidentment, hi ha més plantes que són perfectament vàlides per a ser plantades els mesos d’estiu. Qui us les detallarà són els professionals del món de la jardineria de la nostra comarca. No dubteu a demanar-los consell!

Si t’ha agradat llegir el reportatge Quines flors plantem a l’estiu?, també et pot interessar llegir l’article sobre Fes un ús responsable de l’aigua.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.