Pànxing Digital

30, maig del 2024

Search
Close this search box.

30, maig del 2024

Consells –

Reformes a la llar. Potencial il·limitat

iStock-886854474
Casa nostra és un ecosistema variant. Segurament, en el moment que vam adquirir-la, les nostres necessitats eren unes, i transcorregut un temps, aquestes han canviat. La vida que duem a terme a les nostres llars ens porta a un seguit de canvis i trajectòria vital que inevitablement modifiquen allò que volem que ens ofereixi el nostre niu. Ampliació de família, canvis de feina, notar el pes dels anys o l’aparició de nous “hobbies” són només alguns dels factors que poden motivar la necessitat d’una reforma a casa nostra. A continuació us proposem algunes idees per dur-les a terme.

Què podem fer i què no

Abans de posar fil a l’agulla en tot el procés de reforma, cal saber fins on podem arribar a l’hora de modificar casa nostra. No patiu, tenim molt present el títol del nostre article, però hi ha línies vermelles que no podem creuar. Hem de tenir en compte que casa nostra forma part d’una obra d’enginyeria constructiva important, i que hi ha elements estructurals que convé no modificar. Parets mestres, columnes, pilars i jàsseres són solucions en l’edificació que un cop construïts són molt complicats i costosos de modificar. 

Si la voluntat de modificació és purament estètica, cal replantejar-se aquesta opció i encarar la reforma de manera diferent. Si es tracta d’una necessitat de força major, com la instal·lació d’elements indispensables per a la nostra correcta vida quotidiana, llavors es pot estudiar aquesta modificació, tenint en compte la seva dificultat i, conseqüentment, un cost més elevat.

reformes

Nous materials constructius

Aprofitant tot l’enrenou de la reforma, és una bona idea intentar millorar la qualitat i les propietats dels materials emprats en les parts reformades. El pas del temps ve sempre acompanyat d’investigació i innovació pel que fa als diferents elements usats en el procés de modificació i millora dels interiors o exteriors de casa nostra. Aïllants més eficients, vidres més segurs i càlids, tancaments més estancs o fustes més respectuoses amb el medi ambient, són només alguns dels exemples de les novetats en matèria constructiva.

Igualment, i encara que sigui rar, hi ha materials usats antigament que poden suposar un risc per a la nostra salut. L’amiant és potser el més conegut i un dels més nocius, però hi ha altres elements perillosos. Les canonades de plom, utilitzades àmpliament fins als anys vuitanta per canalitzar aigua potable, són un altre exemple que cal detectar i corregir-ne la presència amb solucions com el PVC, el polietilè, el coure o l’acer.

Cal ser previsors 

Diu la dita que és millor prevenir que guarir, i en el camp de les reformes també és així. Abans d’endegar el procés de remodelació de qualsevol part de casa nostra cal tenir un pla de contingències per a possibles (inclús probables) imprevistos. I aquest pla, malauradament, implica arraconar una petita quantitat de diners per poder fer front a aquests problemes inesperats.

reformes

Canonades que es foraden en rebaixar un mur en forma de regata per encastar-hi un tub, una partida de rajoles trencades o material defectuós o inclús noves necessitats que en un bon principi no es van detectar, com pot ser el reforç d’un element estructural que estava malmès, poden ser imprevistos que facin trontollar el nostre pressupost.

Per fases, molt millor 

A vegades, per l’envergadura de les obres a dur a terme, és convenient plantejar-se fer la reforma de casa nostra per fases. Aquesta opció ens permet no haver d’abandonar la nostra llar, excepte en moments puntuals, i gràcies a una bona planificació i organització, poder conviure amb els treballs que es realitzen als diferents espais.

Pel que fa a l’aspecte econòmic, un procés de reforma per fases suposa un estalvi econòmic. El fet de no haver de descapitalitzar-nos per complet, ens permet fraccionar la despesa en fases d’execució de les obres de reforma. Al mateix temps ens ajuda a poder estalviar de cara a propers treballs de millora.

Tanmateix, si finalment optem per aquest mètode, hem d’establir correctament un ordre de prioritats sobre els treballs a fer, de més a menys impacte. Si hem de renovar instal·lacions com l’elèctrica o la d’aigua, per la seva major afectació en la morfologia de casa nostra, cal que sigui una de les primeres reformes a fer. Treballs de pintura i d’ultimar detalls han de ser els que marquin el final de les obres.

Confiar és encertar

Hi ha certs tipus de treballs de reforma que podem dur a terme nosaltres mateixos o mateixes. Canviar de color la pintura d’una paret, fer un forat amb el trepant per ancorar un objecte determinat o fins i tot practicar algun petit treball d’instal·lació elèctrica, sempre seguint les normes de seguretat pertinents. Ara bé, si voleu encertar al cent per cent amb la reforma de casa, cal confiar en les habilitats i experiència que ens aporten els professionals del sector de la construcció i reformes.

A la nostra comarca comptem amb un extens ventall de professionals que ens aportaran seguretat i tranquil·litat a l’hora d’emprendre aquest procés que infondrà vida nova a la nostra estimada llar.

Si t’ha agradat llegir l’article Reformes a la llar. Potencial il·limitat, també et pot interessar llegir els nostres articles de professionals.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.