Pànxing Digital

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Consells –

Trucs per als gossos nerviosos

FUNNY DOG MISCHIEF. NAUGHTY JACK RUSSELL HOME ALONE AFTER BITE A PILOW. SEPARATION ANXIETY CONCEPT
Tens un gos nerviós? Amb pors o fòbies? Tot seguit, compartim alguns trucs i consells molt efectius per a millorar el seu estat, i els que millor funcionen.

No hi ha un mètode miraculós perquè el gos es calmi. De fet, és important conèixer el caràcter particular de cada animal per a saber com és la millor manera d’aconseguir que es distregui de la causa que li genera el seu estrès.

Com a norma general, alguns dels trucs que podem fer servir són:

  • Exercici: Fer llargs passejos i jugar amb el nostre gos ajudarà al fet que cremi energia i arribi més cansat a casa. L’efecte de l’exercici en els gossos és molt semblant al dels éssers humans, per tant, és una de les millors maneres de relaxar-nos tant nosaltres com ells.
  • Badallar: El badall és una manera natural que té l’animal per a eliminar estrès i relaxar-se. Veure’ns a nosaltres fent-ho pot ser contagiós i pot ajudar-lo a millorar el seu estat d’ànim.
  • No exagerar la nostra resposta: Quan veiem al nostre gos angoixat, moltes vegades ens comportem de manera que, lluny de calmar-los, els genera més ansietat. No hem de parlar-los cridant, fer-los carícies, pujar-los a la nostra falda… pot arribar a fomentar la seva inseguretat.
  • Oferir-los seguretat: No cal prestar-los massa atenció, però tampoc deixar-los desemparats. Quan el gos s’acosta, podem parlar-li de manera pausada i en un to baix. De la mateixa manera, les carícies han de ser lentes i suaus.
  • L’ús del menjar: Si el problema del seu nerviosisme resideix en una por concreta i palpable, podem intentar amb menjar, acostant-lo a poc a poc al focus de la seva por. Si no funciona aquesta tècnica, és millor apartar-los d’allò que els causa ansietat.

Tota la família ha de seguir la mateixa línia de comportament: És molt important, ja que si un membre de la nostra família es comporta de manera diferent, pot alterar tot el procés i confondre a l’animal.

Font: AMIC

Si t’ha agradat llegir l’article Trucs per als gossos nerviosos, també et pot interessar llegir Les millors races de gos per a la gent gran.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.