Pànxing Digital

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Consells –

Fes un ús responsable de l’aigua

ús
Cada petit gest que facis per estalviar aigua serà una gran contribució davant l'actual situació d'escassetat hídrica. Per això, des d'AGBAR, companyia gestora de l'aigua i serveis mediambientals, t'animem a fer un ús responsable d'aquest recurs escàs.

A l’estiu, es consumeix més aigua per refrescar-se amb més freqüència, omplir piscines, posar més rentadores… No obstant això, és molt important recordar que l’aigua és un recurs limitat i, per aquest motiu, cal adquirir l’hàbit de fer-ne un ús responsable cada dia.

En aquest sentit, et proposem diversos consells per preservar aquest recurs essencial. Perquè el consum responsable comença a casa i cada gota que estalviïs serà una gota més per al planeta.

ús

Consells per estalviar i reutilitzar l’aigua a la Llar

– Instal·la airejadors a les aixetes de la cuina i dels banys. Pots arribar a utilitzar fins a un 50% menys d’aigua per un mateix ús.

– Sabies que una aixeta normal i corrent que degota gasta més de 90 litres a la setmana? Comprova que les aixetes quedin ben tancades després de fer-les servir.

– Arregla les aixetes i cisternes que degoten, perquè poden perdre fins 30 litres diaris, i vigila les fuites.

– Utilitzaràs la meitat d’aigua si prems el botó de mitja descàrrega de la cisterna i evitar estirar de la cadena més vegades del que és necessari.

– No facis servir la rentadora o el rentaplats si no estan plens. Cada vegada que els fas servir consumeixes una mitjana de 95 litres. Un rentat complet gasta menys que dos a mig omplir.

– Si aprofites l’aigua de cuinar les verdures per regar, reduiràs 2 litres d’aigua.

– Omple un recipient per rentar la fruita. Si ho fas amb l’aixeta oberta, estaràs gastant el doble d’aigua. Després, pots fer servir l’aigua del recipient per regar.

– Tampoc facis ús d’aigua corrent per descongelar aliments. Treu-los del congelador el dia anterior. Recorda la recomanació que la descongelació com més lenta, millor pel producte.

– Guardar una ampolla d’aigua freda en la nevera evita haver de deixar córrer una mica d’aigua, cada vegada que volem aigua freda de l’aixeta.

Font: Agbar

Si t’ha agradat llegir el reportatge Fes un ús responsable de l’aigua, també et pot interessar llegir l’article sobre El millor look per la celebració perfecta.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.