Pànxing Digital

26, abril del 2024

Search
Close this search box.

26, abril del 2024

Cultura –

10 anys del Museu Bassat a Mataró

09d5535b2cb05f9418a1ff5aba9239e1.jpg
El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, celebra deu anys a la capital del Maresme. 
Tot i les intencions del publicista de construir un museu propi des de zero, finalment el projecte va virar per convertir-se en un referent de la col·laboració públic-privat en l’àmbit cultural. La Nau Gaudí de Mataró, recentment restaurada es convertiria així en la seu del museu de la Col·lecció Bassat. Aquest vincle s’ha traduït en gairebé 40 exposicions de 1.800 obres de 159 artistes que, a més de la Nau Gaudí, s’han presentat a una dotzena de ciutats d’Europa i els Estats Units.
 
Durant aquest deu anys, unes 90.000 persones han visitat la Nau Gaudí, gaudint de l’art exposat des del novembre de 2010 -quan es va inaugurar la primera exposició-,  fins a finals d’enguany. Durant aquest temps, el públic ha anat augmentat fins a consolidar-se al voltant dels 10.000 visitants a l’any, tant locals com estrangers.
 
El balanç d’aquests anys s’ha traduït en un total de 38 exposicions, de les quals 10 han sigut de la mateixa Col·lecció Bassat; 10 més d’altres fons d’art (sovint amb peces de la mateixa Col·lecció); i 18 que s’han organitzat en altres seus. En total, s’han exposat 1.793 obres d’art de 159 artistes a 12 ciutats. Entre els principals artistes de la Col·lecció Bassat figuren grans exponents de l’art català i internacional.
 
 
Els anys 90, la col·lecció més personal de Bassat
Fins ara, les exposicions de la Col·lecció havien cobert el període que va de 1911 al 1989. Ara, però, s’acaba d’inaugurar la primera mostra dedicada als anys 90, la més personal de Lluís Bassat com a col·leccionista. Es tracta de 78 obres de quinze artistes, la majoria de les quals han estat penjades a casa de la família Bassat i, a més, molts dels artistes han tingut una relació personal amb el matrimoni Bassat.
 
És per això que moltes de les obres s’exhibeixen al públic per primera vegada, com ‘The Leo House’ (1990), ‘Le Figaro’ (1991) i ‘Natura morta espanyola’ (1991),  de Fernando Bellver; ‘Laberint interior’ (1991) del desaparegut Victor Mira, o les obres d’Isabel Saludes.
Del conjunt de la mostra destaquen una vintena de quadres d’Albert Ràfols- Casamada, l’artista amb més obra de la Col·lecció Bassat. També hi ha 14 obres de Daniel Argimon, 10 de Jaume Genovart i 7 de Fernando Bellver. L’exposició inclou també obres dels mataronins Perecoll, Josep Maria Codina, Rosa Codina-Esteve i Josep Serra. També n’hi ha d’artistes com Miguel Condé, Montserrat Gudiol, Victor Mira, Perecoll, Josep Pla-Narbona, Agustí Puig, Isabel Salades i Miguel Zapata.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.