Pànxing Digital

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Cultura – Barcelona

“Aleix Clapés, l’enigmàtic pintor de Güell i Gaudí”

Barcelona
Aleix Clapés, l’enigmàtic pintor de Güell i Gaudí
Aleix Clapés, l’enigmàtic pintor de Güell i Gaudí
El Palau Güell presenta l’exposició “Aleix Clapés, l’enigmàtic pintor de Güell i Gaudí”

El Palau Güell de la Diputació de Barcelona presenta l’exposició “Aleix Clapés, l’enigmàtic pintor de Güell i Gaudí” a partir del 17 de desembre i fins al 30 de maig de 2021. Una mostra que dibuixa, per primera vegada, un recorregut per la vida i l’obra del pintor.

L’exposició està concebuda per commemorar el centenari de la mort de Clapés i es tracta d’una mostra antològica d’un artista d’extraordinària potència expressiva i el pintor per excel·lència del Palau Güell: Aleix Clapés i Puig (Barcelona, 17 de desembre de 1920 – Vilassar de Dalt, 1947). Un pintor que va col·laborar sovint amb Antoni Gaudí, sobretot al Palau Güell i a La Pedrera.

La mostra està comissariada per l’historiador i crític d’art, Josep Casamartina i per l’especialista en el pintor, Carlos Lupercio.

Aleix Clapés, l’enigmàtic pintor de Güell i Gaudí

L’enigmàtic Aleix Clapés

L’exposició comptarà amb algunes de les obres més rellevants d’aquest gran pintor del modernisme simbòlic, poc reconegut i envoltat de misteri, des d’algunes de les seves obres més celebrades a d’altres d’inèdites localitzades durant l’organització d’aquesta retrospectiva. Inclou, també, mobiliari original fet probablement en col·laboració amb Gaudí i objectes personals procedents dels seus descendents.

El 16 de desembre, de 16 a 18 hores i el 17, fins a les 14 hores hi haurà atenció a mitjans a càrrec del comissari Casamartina i del director del Palau, Guillem Mundet. Degut a les mesures pel COVID19 i d’aforament els periodistes que vulguin visitar la mostra hauran de confirmar assistència i concertar hora abans del 16 de desembre a: sanchismm@diba.cat o Tf: 696959250.

Lloc:     Palau Güell. Carrer Nou de la Rambla, 3-5. Barcelona. Link web


Si t’ha agradat llegir la notícia “Aleix Clapés, l’enigmàtic pintor de Güell i Gaudí”, també et pot interessar La Nau Gaudí i la Col·lecció Bassat celebren 10 anys d’exposicions.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.