Pànxing Digital

19, juny del 2024

Search
Close this search box.

19, juny del 2024

Cultura –

BÀT, Fotoperiodisme documental al KONVENT

b4d5a674fef05c43ec29cbda5cb2ab5d.jpg
Nova proposta de la gent del Konvent de Cal Rosal. Durant dos mesos Konventes dedicarà les propostes a l’entorn del Fotoperiodisme documental i ACCIDENTS MUNDIALS.

L’efecte de la censura, la no llibertat, la interpretació, les notícies com a eix central, la censura, versatilitat de les noticies, els efectes de les manifestacions, els efectes i les causes d’ofec, la reinterpretació i destrucció de la memòria històrica. Tot plegat estarà exposat a partir del 13 de juliol en una exposició  fotogràfica inèdita de presoners de Lledoners, amb fotos procedents del taller de fotografia dirigit per Maria Vernet, els treballs realitzats pels alumnes reclusos a Lledoners, entre els que hi figuren també alguns dels polítics catalans.
 
Més endavant s’hi afegiran les peces escultòriques dels mateixos alumnes entre les que hi figuren ceràmiques de Jordi Cuixart i l’activista AI WEIWEI realitzades al taller que va fer al centre.
 
Ai Weiwei va ser especialment conegut per les seves crítiques sobre la mala qualitat constructives de les escoles destruïdes durant el terratrèmol de Sichuan de 2008. Al novembre de 2010 va ser arrestat al seu domicili després d’anunciar l’organització d’un sopar d’amics per al 7 de novembre a Xangai, amb el qual pretenia denunciar la demolició del seu estudi en aquesta ciutat, acció ordenada i executada per les autoritats xineses que negaven la legalitat de la construcció. Per la seva banda, Ai Weiwei va negar aquest extrem, assenyalant que tenia el beneplàcit de les autoritats de Xangai, i que l’actuació del govern només obeïa a un càstig contra ell pel seu suport a la dissidència al país. Poc després, el govern xinès va ordenar demolir el seu estudi, en què havia invertit un milió d’euros.
 
També el 4 d’agost s’inaugurarà als carrers d’Avià, l’exposició de Samuel Aranda, considerat un dels millors fotoperiodistes del món i guanyador del WorldPressPhoto 2011.
 
El prestigiós fotògraf ha fet una estància al Konvent durant les darreres setmanes per captar fotogràficament l’essència del territori i convertir-ho en una exposició de fotografies de gran format a carrers i places. 
 
Durant tot l’estiu les fotografies quedaran exposades al nucli d’Avià i seran el centre d’acció per tal que tothom que vulgui les pugui veure de forma privada o amb les visites guiades que es faran.
 

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.