Pànxing Digital

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Cultura –

Bolets, Pere Valiente Navarro

91a3c8437640a9ef1746719d4a2d53c4.jpg
La vall de la Cerdanya compta amb un patrimoni literari formidable, desconegut per molts de nosaltres. Ràdio Puigcerdà ofereix cada dilluns a les 18:00 h l’espai radiofònic “Cerdanya Literària”, on descobrim de la mà d’escriptors cerdans la literatura de la nostra comarca a partir de les obres, llegendes i poesies dels autors locals. 

En aquest programa Paco Riera parla amb l’especialista en bolets Pere Valiente sobre la seva obra micològica. A més de la seva passió pels bolets, Valiente és també bomber voluntari a la comarca i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Puigcerdà.
 

Un dels seus llibres més importants és Cerdanya amb bolets: com són, on trobar-los i com cuidar-los, escrit conjuntament amb Josep Ballarà i Oriol Mercadol. Es tracta d’un recull dels bolets de la comarca, a una i altra banda de la frontera, amb un total de 30 fitxes amb els bolets més representatius de la Cerdanya. 
 
L’obra neix a partir d’unes 200 entrevistes i converses amb savis de la comarca, gent gran i mestresses de casa per conèixer la història i peculiaritats dels bolets de la zona. Una veritable guia que inclou apunts de nutrició, dieta, climatologia, vegetació, gastronomia i fins i tot tècniques per fer-ne conserva. 
A nivell visual, es tracta d’una edició molt atractiva, amb fotografies, i una estructura senzilla per a una lectura àgil.
 
A títol personal, Valiente reconeix la seva passió per les murgues i els ceps o el camagroc, per la seva capacitat d’aromatitzar els plats.
 
A banda d’aquesta obra, Pere Valiente és autor d’altres títols com Bolets: mengívols i tòxics del Baridà, Cerdanya, Capcir i Alt Conflent, també sobre bolets, o 150è aniversari dels Bombers de Puigcerdà (1861-2011), sobre la seva experiència als Bombers Voluntaris.

 

Aquí teniu l'àudio complet de l'entrevista: 
 
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.