Pànxing Digital

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Cultura –

Campanya Gastronòmica de la Cuina del Bolet del Berguedà

44269bada3fc67179e7234a7874f5773.jpg

Quan arriba la tardor, les muntanyes del Berguedà es van tenyint de colors ocres, grocs i marrons. La pluja i la boira s’apoderen de l’ambient i  les cuines fan olor de codony. I amb la tardor arriben els tan esperats bolets als nostres boscos: els rovellons, les llenegues, els camagrocs, els fredolics, els moixerons, les corrioles, les cames de perdiu i moltes altres varietats més que s’alcen com fullets de colors amb barret pel terra molsós i humit.

I es que les tardors, que en altres llocs acostumen a ser tristes pel retorn a la rutina i l’escurçament dels dies, al Berguedà s’omplen de festes, d’activitats, de fires i de mercats.
I dins d’aquest ambient festiu, no hi podia faltar la famosa cuina berguedana per acabar de rematar aquesta época tant rica en productes de temporada.
 
És per això que al 2001, uns quants restaurants del Gremi d’Hostaleria (antic nom de l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà), van decidir començar la campanya gastronòmica de la Cuina del Bolet al Berguedà, per implicar els establiments de restauració en actuacions col·lectives de promoció i difusió de la gastronomia de la comarca. I gràcies a la col·laboració de diferents agents tant públics, com el Consell Comarcal i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, com empreses privades comés el cas de Cava Rovellats, avui ha arribar a la seva XIXa edició.
 
La campanya de la cuina del bolet aquest any compta amb 18 establiments que ofereixen un menú elaborat a base de bolets de temporada. Aquests menús poden ser: menú degustació, menú a escollir entre alguns plats o menú tancat. 
 
Els menús elaborats fusionen la tradició amb les noves tendències culinàries aprofitant l’existència de productes i mètodes d’elaboració propis del territori.
 
Els restaurants participants son de tipología molt diferent, des de la cuina més tradicional i casolana fins a la cuina més moderna i ofereixen menús des dels més senzills fins a complexes menús degustació molt elaborats. Així mateix també trobem una gran varietat de preus. Tot això ens permet oferir un gran ventall de menús perquè els visitant spuguin triar entre moltes opcions diferents.
 
Trobareu més informació a la pàgina web de la Cuina del Bolet: www.cuinadelbolet.com.
 
On hi ha penjats els diferents menús i preus, les fires, mercats i festes que tindran lloc durant els mesos de tardor i l’enllaç al Museu del Bolet de Montmajor on podreu collir bolets amb la mirada, qualsevol dia de l’any.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.