Pànxing Digital

7, desembre del 2023

7, desembre del 2023

Cultura –

Com dues gotes “d’aiga”, de Jesús González

072395f6e5fd582895cb401f7d096651.jpg
La vall de la Cerdanya compta amb un patrimoni literari formidable, desconegut per molts de nosaltres. Ràdio Puigcerdà ofereix cada dilluns a les 18h l’espai radiofònic Cerdanya Literària, on descobrim de la mà d’escriptors cerdans la literatura de la nostra comarca a partir de les obres, llegendes i poesies dels autors locals.

En aquest programa Paco Riera entrevista l’escriptor de la nostra terra Jesús González i Brunet, autor nascut a Puigcerdà. S’ha dedicat durant molts anys professionalment al món de la construcció, però dues de les seves majors passions han estat sempre la lectura i la muntanya.
 
L’afició per la literatura l’ha portat a editar alguns dels seus contes; des de la seva primera obra, Petons d’aigua i altres relats, que inclou 9 històries, fins a l’últim llibre publicat, Com dues gotes “d’aiga”, presentat a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, a càrrec de l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, amb col·laboració de l’escriptora Nora Nadal, prologuista del llibre.
 
Alguns dels contes de Petons d’aigua i altres relats han estat premiats als Jocs Florals d’Alp. Ara, Jesús González, amb una nova mostra de la seva dedicació i passió per l’escriptura, presenta el seu segon llibre.
 
L’autor explica que el terme aigua es repeteix en els seus dos llibres, però que aquesta similitud no té relació: «En el primer llibre la protagonista va sentir que les gotes d’aigua s’estavellavena la seva finestra i ella imaginava que eren petons d’aigua que no li arribaven a la cara per culpa de la finestra». En el segon llibre el títol no fa referència a l’aigua sinó a la semblança dels dos bessons protagonistes de la història, tan iguals que semblen dues gotes d’aigua.
 
Com dues gotes d’aiga” narra i descriu la vida d’un vailet, des de la seva infància fins a ser adult, amb tota la seva complexitat i en relació amb la gent del poble i la de la capital. L’autor intenta reflectir en aquest vailet el tarannà d’aquella gent que tenia un estil de vida aparentment pla i com, a poc a poc, anaven introduint  les tendències de la gent de ciutat.
 
Cal destacar que als relats de Jesús González hi podem trobar paraules ceretanes, vocabulari que l’autor considera patrimoni de la Cerdanya. D’altra banda, l’autor també ha escrit contes infantils per a nens d’entre 5 i 6 anys com La daina i Simfonies de colors. 

 
Aquí teniu l'àudio complet de l'entrevista: 
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.