Pànxing Pirineus

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Cultura – Cerdanya Berguedà Pirineus

El Conservatori de musica dels Pirineus presenta els concerts del Projecte Simfònic 2022-2023 a Puigcerdà i la Seu d’Urgell

Cerdanya Berguedà Pirineus
Captura de pantalla 2023-02-02 a les 13.46.20
L’orquestra Simfònica del Conservatori de música dels Pirineus presentarà el concert “Amb veu de contrabaix” a Puigcerdà i la Seu d’Urgell. Serà el proper dissabte 4 de febrer a les 20.00 h al Casino Ceretà de Puigcerdà i el 5 de febrer a les 18:00h a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.

L’orquestra simfònica l’integren uns 50 alumnes del conservatori i les escoles municipals de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell. Com en anteriors ocasions amb en Sergi Serra i David Quintana, volem ficar en valor a l’alumnat que ha format part de les escoles municipals de música i del Conservatori. En la seva època d’estudiants eren part de l’orquestra i ara l’hem convidat com a solista. Per aquest projecte donem l’oportunitat de retrobar-nos amb la Neus Camps, que serà la contrabaixista solista.

simfònic

La Neus (Berga, 2001) va començar els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Berga com a alumna de contrabaix de la Mònica Blanque. Posteriorment, accedeix al Conservatori dels Pirineus, on obté el Grau Professional. L’any 2019 comença el grau Superior de contrabaix a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on cursa el primer any amb Jonathan Camps i el segon amb Uxía Martínez Botana, i rep classes de contrabaix Jazz d’Horacio Fumero. L’any 2021 continua els estudis de contrabaix al Conservatori Superior de Música del Liceu, on estudia actualment com a alumna de Joaquín Arrabal i Jorge Martínez Campos.

És membre des de 2021 de la Cobla Berga Jove i la Orquestra Nacional de Catalunya, i participant de l’acadèmia de la Mahler Chamber Orchestra el 2022. Ha col·laborat també amb l’orquestra del Gran Teatre del Liceu i estat membre de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya de 2017 a 2021. Ha rebut classes magistrals de contrabaixistes com Rick Stotjin, Edicson Ruiz, Burak Marlali, Gunars Upatnieks, Johane Gonzalez, Rodrigo Moro, Julio Pastor, Risto Vuolanne, Antonio Torres, Guillermo Sánchez, Xavier Puertas i Andew Ackerman.

El director del projecte torna a ser enguany, l’Oleguer Aymamí, que conduirà l’orquestra del conservatori per vuitena vegada. El repertori del Projecte Simfònic del curs 2022-2023, inclou obres d’estils varis, des del període tardo renaixista fins a l’actualitat, podent escoltar peces de G. Gabrieli, J.S. Bach, W.A. Mozart o H. Shore i està pensat perquè tots els instruments tinguin el seu espai.

Enguany, el projecte compta de nou amb el patrocini de l’empresa elèctrica PEUSA i la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell, permetent que es pugui dur a terme un segon concert a la capital de l’Alt Urgell.

Les entrades tenen un cost de 10€. Tant l’alumnat com el professorat del Conservatori i de les Escoles Municipals de Música de les tres ciutats tenen entrada gratuïta (també han de fer reserva prèvia de localitats).

Les entrades pels concerts es poden adquirir aquí, o directament a taquilla 30 minuts abans del concert.

Si t’ha agradat llegir la notícia El Conservatori de musica dels Pirineus presenta els concerts del Projecte Simfònic 2022-2023 a Puigcerdà i la Seu d’Urgell, també et pot interessar llegir El Museu de Llívia “llueix” a la xarxa les seves caixes policromades, digitalitzades en 3D.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.