Pànxing Digital

25, setembre del 2023

25, setembre del 2023

Cultura –

El Museu del Ciment Asland organitza la tercera jornada tècnica “La volta catalana”

77f5bc8e329ca4e57b0c9f6179e44569.jpg
La trobada, que es farà el 4 i 5 d’octubre a Castellar de n’Hug, té l’objectiu de potenciar i donar a conèixer el valor patrimonial d’aquesta tècnica constructiva.

El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), organitza per tercer any la jornada tècnica “La volta catalana” els dies 4 i 5 d’octubre a Castellar de n’Hug. La trobada té l’objectiu de potenciar i donar a conèixer el valor patrimonial d’aquesta tècnica constructiva i ser un espai de reflexió entre ponents i assistents sobre la volta catalana com a cas paradigmàtic d’una tècnica tradicional vigent. 
 
La sessió del primer dia tindrà caràcter teòric i se centrarà en l’edifici de l’antiga fàbrica Asland. De la mà d’arquitectes, arqueòlegs i enginyers, s’hi abordaran temes com el disseny de la fàbrica, l’aportació de Rafael Guastavino, els materials i conglomerats utilitzats, així com les diferents tècniques de rehabilitació de la volta catalana.
 
El segon dia es durà a terme una sessió pràctica, amb un taller de voltes de maó de pla, durant el qual es construirà una volta de punt rebaixat o d’arc escarser i un cindri molt lleuger i molt resistent per fer la volta. Els participants podran intervenir en la seva execució.
 
Museu del Ciment
El Museu del Ciment Asland de Castellar de n’Hug, seu del mNACTEC, està ubicat a l’antiga fàbrica cimentera Asland, al paratge del Clot del Moro. Erigida entre els anys 1901 i 1904, és una obra arquitectònica singular de primera magnitud, construïda amb pedra calcària de la zona, estructura metàl·lica i voltes de maó de pla amb ciment pòrtland, un sistema patentat als Estats Units per Rafael Guastavino.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.