Pànxing Digital

20, maig del 2024

Search
Close this search box.

20, maig del 2024

Cultura –

Es presenta la programació del cicle Músiques Tranquil·les

62047f4a0119b5e573e9f9890f25caae.jpg
Aquests dies els organitzadors han presentat la programació de la primera part de l’any del Músiques Tranquil·les, un cicle que arriba a la seva quinzena edició consolidat con una proposta singular i de proximitat que té lloc a la capital de la comarca cada primer dijous de mes. 

Durant el primer semestre de l’any, el teatre l’Aliança de Mataró acull els concerts d’artistes i bandes d’estils ben diferents com Pedro Javier González (16 de gener), El Pony Pisador (13 de febrer), The Bop Collective (12 de març), Cayana (2 d’abril), Escarteen Sisters (14 de maig) i Apenas uma Mulher (11 de juny).
 
A aquesta programació es suma el concert de la cantant nord-americana, establerta a Barcelona, Mònica Green, que després del seu soldout l’abril passat al Teatre l’Aliança, torna ara amb una actuació al Teatre Monumental de la capital, el pròxim 15 de febrer.
 
El Músiques Tranquil·les s’ha convertit en un clàssic del circuit musical de la comarca, on poder escoltar bona música mentre es sopa. Els concerts tenen lloc al Teatre Aliança, un espai on es trenca la barrera entre el públic i els músics, i on es dona cabuda a col·laboracions amb les escoles de música i artistes locals que s’encarreguen de fer la prèvia a l’actuació principal. 
 
El preu de les entrades anticipades és de 10 euros, o 18 euros amb el sopar inclòs (entrepà o tapa gran i beguda). El preu de l’entrada a taquilla és de 13 euros i es pot demanar a la carta. 
 
Les propostes
 
Pedro Javier González 
16 de gener
L’artista, que va arrencar la temporada ara fa tres anys, presenta Bavia, el seu tretzè disc, un monòleg de guitarra, amb música original que parteix dels pals bàsics del flamenc.  
 
El Pony Pisador
13 de febrer
Grup de cinc joves de Barcelona que mescla música folk i tradicional d’arreu del món en un equilibri perfecte entre sentit de l’humor i virtuosisme. Presenten Matricular una Galera, el seu segon treball que recull sea shanties (cants de treball mariners), cants harmònics tuvans, més de vint instruments tradicionals i sonoritats de diverses regions, en un directe irrepetible, ja que mai repeteixen repertori
 
The Bop Collective
12 de març
Vuit músics de tradició jazzística que han crescut de la mà dels estàndards de Broadway, el Swing i el Hard-bop, mostren una nova visió d’aquesta música. Amb un primer treball molt premiat, la banda ha pogut actuar als principals escenaris del país i de fora del territori; ara presenten el seu segon disc, IASPIS, on adquireixen un so característic i únic.
 
Cayana 
2 d’abril
És un projecte que reuneix les arrels folklòriques comunes entre la música popular ibèrica, llatinoamericana i el flamenc.  En aquesta travessa, s’aventuren a la cerca d’aquella veritat que contenen els cants dels pobles i recórren paisatges sonors del folklore. Anna Colom, la directora artística, i actualment corista de Rosalia, s’acompanya del millor de l’escena barcelonina del gènere. Cayana és un homenatge a totes aquelles músiques i cants primitius a les que devem el patrimoni cultural del flamenc.
 
Escarteen Sisters
14 de maig
La Flàvia i la Laia, les components d’Escarteen Sisters, han crescut al Penedès en una masia entre vinyes i d’aquesta quietud neixen les seves cançons. Després de realitzar diverses gires europees i concerts arreu de Catalunya, aterren a Mataró per presentar el seu primer àlbum, un recull de peces íntimes amb un folk clarament influenciat pel pop i el jazz. En aquets concert s’acompanyaran del percussionista Fran Lucas.
 
Apenas uma Mulher
11 de juny
Dins de l’univers de la música popular del Brasil, existeix un subgènere molt notable: cançons de dones, amb veu narrativa en primera persona, i que estan escrites per homes. Apenas uma Mulher recull aquest repertori convidant-nos a viure la música i fer-nos preguntes.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.