Pànxing Solsonès

17, abril del 2024

Search
Close this search box.

17, abril del 2024

Cultura – Solsonès

Juan de la Rubia enceta el cicle de concerts inaugurals de l’orgue de Solsona

Solsonès
1200_1687444683foto_concerts_orgue_de_la_rubia_(1)
El diumenge 2 de juliol, a les 7 de la tarda, l'organista titular de la Sagrada Família oferirà el primer recital amb l'instrument restaurat.

Juan de la Rubia, organista titular de la Basílica de la Sagrada Família, és natural de la Vall d’Uixó (Castelló). La seva formació, en diverses capitals europees, comptà amb el mestratge d’Óscar Candendo, Wolfgang Seifen, Michel Bouvard i Montserrat Torrent, a més d’Olivier Latry i Ton Koopamn.

Durant els seus inicis va rebre cinc premis extraordinaris en diverses especialitats, a més del primer premi del Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España (2002) i el premi El Primer Palau (2004).

La seva activitat coma solista, director, acompanyant i continuista l’ha portat a una trentena de països d’arreu del món; entre els quals hi ha l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, Konzerthaus de Berlin, Gewandhaus de Leipzig, Elbphilarmonie d’Hamburg, les catedrals de Colònia, Westminster, Bogotà, Ciutat de Mèxic i Tunísia, St. Sulpice de París o el teatre Mariinsky i la Philarmonia de Sant Petersburg.

Ha actuat com a solista amb orquestres com la Freiburger Barockorchester, Kammerorchester Carl Philipp Emmanuel Bach, Orquesta Nacional de España, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquesta Barroca de Tenerife, Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta de la Comunidad de Madrid, Orquestra de la Comunitat Valenciana, Orquestra Ciudad de Granada o l’Orquesta de Cuerdas de Bogotá.

Ha treballat amb directors com Andrew Grams, François-Xavier Roth, Carlos Mena, Simon Halsey, Salvador Mas, Kazushi Ono, Víctor Pablo Pérez o Simon Rattle.

Ha col·laborat, també, amb les principals formacions corals del país i amb solistes com Asier Polo, Mireia Farrés, Raquel Lojendio, Carolyn Sampson, Marta Mathéu o Philippe Jaroussky, amb qui va enregistrar el CD “Sacred Cantatas” (Erato, 2016), nominat a un Premi Grammy el 2018.

En l’última dècada, s’ha especialitzat en la improvisació sobre pel·lícules de cinema mut, entre les quals destaquen Faust i Nosferatu de Murnau o Metropolis de Lang.

D’entre la seva extensa discografia, cal destacar l’enregistrament dedicat a Johann Sebastian Bach. El seu darrer treball, enregistrat amb el claviorgue Hauslaib (1590) del Museu de la Música de Barcelona, l’ha dedicat a la música d’Antonio de Cabezón.

Com a membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya, realitza regularment masterclasses a les ciutats de Budapest, Stuttgart i Roma.  

Font: Regió 7

Si t’ha agradat llegir la notícia Juan de la Rubia enceta el cicle de concerts inaugurals de l’orgue de Solsona, també et pot interessar llegir 20 anys del Festival AIMS.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.