Pànxing Digital

18, juliol del 2024

Search
Close this search box.

18, juliol del 2024

Cultura –

Enguany han coincidit dues efemèrides interessants pel que fa al món festiu cerdà: d’una banda, els 30 anys de l’existència de la Colla de Dimonis de Puigcerdà; d’una altra, la creació de la Colla Castellera de Cerdanya, que ja ha estat batejada i ha ofert les seves primeres actuacions al territori.

Totes dues notícies són excel·lents. Comencem pels Dimonis de Puigcerdà, que s’han incorporat al cicle festiu puigcerdanès de manera natural i ofereixen diferents activitats al llarg de l’any: Sant Joan, la Festa Major, la Festa de l’Estany i la Nit d’Ànimes, com a mínim, a part d’algunes trobades de colles de diables i dimonis que es realitzen sovint a la vila.
 
Queden lluny els temps en què hi havia una certa oposició entre certs sectors de la vila al pas dels dimonis pels seus carrers. Afortunadament, la situació festiva ha acabat imposant-se.
 
Un dels elements més interessants ha estat la recuperació del Kerresetcaps, el nostre monstre de foc i d’aigua, ben original, que fa les delícies de grans i petits i que surt durant algunes d’aquestes activitats lúdiques.
 
Pel que fa a la Colla Castellera de Cerdanya, després d’uns començaments una mica difícils i un xic polèmics, s’ha imposat el seny i Cerdanya disposa per primer cop a la seva història d’una colla castellera estable que realitza actes tant dins com fora de la comarca.
 
És interessant remarcar dos fets: la gran quantitat de persones que hi col·laboren i el fet que la colla és realment transfronterera. Els hi augurem un gran futur i els desitgem èxits i encerts a les seves actuacions.
 
Finalment, dir que enguany no hem pogut gaudir per la Festa Major de Puigcerdà de les competicions entre Nyerros i Cadells, les dues colles rivals, però que és intenció de tothom recuperar aquesta competició, possiblement l’any vinent.

 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.