Pànxing Digital

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Cultura –

La Fundació Palau s’endinsa en la intimitat de Picasso

a08b36c5cc807c3ca6bb8ba4b2452508.jpg
La nova exposició de la Fundació Palau ‘Picasso per Duncan. La mirada còmplice’ s’endinsa en la intimitat de l’artista a través de 62 fotografies que li va fer el seu amic, el fotògraf David Douglas Duncan entre els anys 1956 i 1962. 

Duncan va destacar com a reporter de Guerra i va estar present a conflictes importants com la Segona Guerra Mundial, la Guerra de Corea o la Guerra de Vietnam, però la seva unió amb Picasso el va dur també a retratar la seva vessant més intima i personal. La mostra, produïda pel Museu Picasso de Barcelona i comissariada pel seu director, Emmanuel Guigon, i per la cap del Centre de Recerca del museu, Sílvia Domènech, es pot visitar fins al 31 de maig.
 
La relació entre Duncan i Picasso va començar el 1956, mentre el fotògraf es traslladava d’una missió de l’Afganistan al Marroc durant la seva feina de corresponsal de guerra. Una vegada, el crític d’art Joan Perucho definia les fotografies de Duncan com un “testimoni viu del nostre temps” i a ell com un personatge “inquiet, molt sensible, sempre desplaçat d’un lloc a l’altre”.
 
 
I així és com va conèixer Picasso. En el trajecte d’Afganistan al Marroc va passar per Canes, on Picasso hi tenia la seva llar. Es va presentar a casa de l’artista dient que era amic del també fotògraf de guerra Robert Capa, amic alhora de Picasso. I així és com Duncan va posar per primer cop un peu a casa de Picasso. L’amistat es va perllongar fins a la mort de l’artista i durant els sis primers anys Duncan va plasmar aquesta relació en les seves fotografies.
 
Es tracta de retrats i escenes de la vida de Picasso que acosten l’espectador al món privat i als processos artístics que seguia el pintor. Entre les obres més destacades hi ha la cedida pel Museu Picasso ‘Primera visita de Duncan a Picasso’ (1956), una imatge del pintor dins la banyera envoltat d’escuma i somrient a càmera que correspon al dia que fotògraf i pintor es van conèixer, o ‘Picasso signant les seves obres’ (1960), en què es pot veure l’artista signant alguns dels seus quadres davant l’atenta mirada de la seva esposa Jacqueline.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.