Pànxing Digital

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Cultura –

Maçaners celebra la 35a edició de la Trobada d’acordionistes

244f294f3517ba0ede03af6ff25be697.jpg

El poble de Maçaners, al peu del Pedraforca, s’omple de música i de festa un any més per celebrar la seva trobada d’acordionistes els dies 12 i 13 de juliol, convidant a tots els visitants a gaudir de la bellesa de l’entorn, de la música tradicional i del so de l’acordió.

Ja arriba l’esperada cita amb la música tradicional i l’acordió com a vehicle privilegiat d’expressió en la Trobada d’Acordionistes de Maçaners. L’Associació d’amics de l’acordió de Maçaners i els veïns del poble conviden els amants de l’acordió i la música d’arrel a la  35ª Trobada d’acordionistes. Aquesta trobada és considerada en el món de l’acordió la trobada que recull més acordionistes històrics, aquells que en la seva joventut havien tocat l’acordió per amenitzar balls i festes dels pobles de muntanya, és per això que l’acordió diatònic és present en gairebé totes les actuacions de la trobada. En les darreres edicions aquesta trobada està esdevenint una trobada de referència ja que any, rere any, passen pel seu cartell acordionistes destacats del món de l’acordió.
 
La trobada s’inicia el divendres 12 de juliol amb el Vespre de música i ball folk. És una activitat d’escenari obert en la que els músics assistents a la trobada i visitants afeccionats a l’acordió i a la música tradicional poden oferir el seu repertori de ball als assistents.  A més dels músics de la vall, formats en el taller de Maçaners podrem escoltar tots aquells músics d’arreu que ens vulguin oferir una peça per ballar.  
 
El dissabte 13 de juliol s’inicia l’activitat amb una fira d’artesans (formatges, embotits, cistelleria, ceràmica, espardenyes…), instruments musicals, llibres, oberta tot el dia a la plaça de l’església. En aquesta mateixa plaça, a les 11 del matí hi ha el taller obert d’acordió. Aquest taller està pensat per oferir un primer contacte a persones que no han tocat mai l’acordió i també per a persones que ja dominen l’instrument. Com cada any el taller té un músic convidat que ensenya a tots els participants una peça del seu repertori i alguns consells i recursos que utilitza. Aquest any comptarem amb la participació de la Liv Hallum.
 
 
A les 12 del migdia s’inicia la Música a les eres. Aquesta activitat que a parer dels participants és de les més reeixides de la Trobada, consisteixen en un recorregut per les eres de les cases del poble. En cada era hi haurà una actuació musical de 20 minuts. Aquest recorregut pel poble permet conèixer les cases i les seves eres i ens connecten amb la vida de cada casa i la vida del poble. És una bona ocasió per conèixer la gent del poble tot prenent un refresc, un tast de coca o un petit aperitiu ofert per la casa que ens acull. Per animar el seguici que recorrerà les diferents eres, comptem amb els Bastoners de Copons que arrodoniran aquesta activitat.
 
A les 5 de la tarda  hi haurà el Concert de música tradicional interpretat per Corrandes són corrandes, grup habitual a la trobada que destaca en la glossa i el cant improvisat. A la mateixa hora, a la plaça de l’església s’hi farà un Taller per a infants i joves. A la mateixa plaça, a les 7 de la tarda, hi trobarem una exhibició de Ball de Bastons realitzada pels Bastoners de Copons i, tot seguit, el Ball folk que aquest any comptarà amb la música de la Liv Hallum i l’Ivan Garriga.
 
A les 10 de la nit, a la plaça de l’escola començarà la Trobada d’acordionistes, acte central de la nostra trobada, que ens convidarà a recuperar el so dels nostres acordions, el so dels balls de carrer, el so de les vetllades a les festes dels pobles de pagès i també el so de joves músics que troben noves harmonies i nous sons amb els instruments de sempre. Com cada any tindrem l’oportunitat d’escoltar músics de Portugal, País Basc i Occitània i, és clar, de casa nostra.
 
A les 12 de la nit hi ha un concert final de la trobada amb La Portàtil FM que amb la seva música agermanaran tota la plaça, connectant-la amb peces del nostre repertori que tenen un gran poder d’evocació. Aquesta actuació  per ballar i per escoltar  clourà aquesta  cita anual amb la música i la cultura.
 
Totes les activitats de la trobada són gratuïtes tot i que es demana als assistents  una aportació voluntària per al sosteniment de la trobada, es poden fer al bar i a la parada de l’Associació on hi hauran també a la venda objectes relacionats amb la trobada.
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.