Pànxing Digital

6, octubre del 2024

Search
Close this search box.

6, octubre del 2024

Eco –

Hàbits per a mantenir-se sans i actius

walk-2635038_1920
Les restriccions i la incertesa que estem patint, condueixen a incrementar estats depressius i d’angoixa, i tot plegat contribueix a baixar el nostre estat d’ànim i les nostres defenses. Per tant, més que mai, hem de reforçar-nos i no abaixar la guàrdia, sent-ne conscients i millorant els nostres hàbits saludables.

La crisi sanitària que estem vivint, està condicionant els hàbits i la facilitat d’accés de les persones a l’activitat física i a l’esport, produint-se -fins al moment d’escriure aquesta columna- restriccions per a una part molt important de la població que practica esport de lleure, i que no disposa de llicència federativa esportiva.

Això afecta tant a l’esport escolar, com a practicants, ja sigui d’activitat física i esportiva de forma individual i lliure, com els que la fan de forma organitzada en diferents tipus d’entitats i en diferents instal·lacions esportives, tal com recull en el seu manifest la Plataforma Defensem Tot l’Esport.

Tanmateix, les restriccions i la incertesa que estem patint, condueixen a incrementar estats depressius i d’angoixa, i tot plegat contribueix a baixar el nostre estat d’ànim i les nostres defenses. Per tant, més que mai, hem de reforçar-nos i no abaixar la guàrdia, sent-ne conscients i millorant els nostres hàbits saludables.

Hàbits saludables
És important mantenir-se actiu i com a mínim anar a caminar diàriament una estona

Hàbits saludables

Exercici físic

Passar de l’activitat física -ordinària i més o menys habitual- a l’exercici físic -activitat física planificada, estructurada i repetitiva que té per objectiu la millora o manteniment d’un o més components de la forma física (capacitats físiques: força, velocitat, flexibilitat, resistència, equilibri)-. Si practiques esport -exercici físic dut a terme en un marc reglamentat, competitiu o de lleure-, inclou una part del programa d’entrenament creuat.

Nutrició

Reforçar el nostre sistema immune, és la millor defensa davant la Covid-19. Els experts apunten a una alimentació rica en oligoelements -amb Seleni i Zenc-, vitamines -especialment la C i la E- i prebiòtics, per a un correcte equilibri. No consumir sucre, alcohol, menjar processat i/o ràpid, ni greixos trans, consumint diàriament fruites i verdures i una alimentació el més natural possible. I que el sol et toqui la teva pell, almenys 30 minuts al dia, per a produir vitamina D.

Descans

Respectar el ritme circadià per aconseguir un son reparador. Desconnectar el Wifi a la nit, i no tenir el mòbil a l’habitació, especialment a la capçalera del llit, desconnectant-li el Wifi, Bluetooth i dades. Sense oblidar que el contacte amb la natura, l’esperit contemplatiu, la desconnexió digital i de les notícies, la respiració conscient, la comunicació amb els teus, i la solidaritat amb els altres, també són eines al teu abast.

hàbits alimentaris
Els hàbits alimentaris acompanyats d’exercici i descans són clau si es vol estar sa

Font: Jordi Pau Caballero

Si t’ha agradat llegir la notícia Hàbits per a mantenir-se sans i actius, també et pot interessar Pesos russos: per què has d’usar-los i diferències amb les manuelles.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp