L’Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Departament de Territori i l’entitat Posidònia 2021, està treballant en un Pla d’acció per a la protecció de les praderies de posidònia que hi ha davant les costes de Mataró, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt. Un espai marí de 2.906 hectàrees declarat Zona d’Especial Conservació ZEC) l’any 2014 que allotja l’hàbitat natural conegut com l’Alguer de Mataró. El pla d’acció s’ha començat a elaborar a partir del passat 5 d’abril i, hi participen entitats, agents locals i ciutadania per fomentar el debat i concretar les actuacions de gestió de manera conjunta.
El procés participatiu s’estructura en dues fases i està obert a tota la ciutadania implicada o interessada en la conservació de l’espai marí protegit Costes del Maresme.
Fases del pla
En una primera fase, entre el 5 i el 30 d’abril, es podran presentar propostes d’actuacions a incorporar al Pla d’acció dins les diferents línies estratègiques definides i esmenes o millores en relació amb el document de millora de l’espai.
Del 3 de maig al 30 de de juny, un cop recollides i valorades diferents propostes, es redactarà i es difondrà la primera versió del pla.
De l’1 al 30 de juliol, ja a la segona fase, s’obrirà un període de participació per complementar les propostes acordades.
A la darrera fase, del 20 de setembre al 8 d’octubre, es traslladarà als agents participants el resultat final del procés, amb el document definitiu del Pla d’acció de la ZEC Costes del Maresme que inclourà la diagnosi completa i les actuacions de gestió de l’espai, definides a partir del consens entre els agents implicats.
Font: ACN Mataró
Si t’ha agradat llegir la notícia Mataró impulsa l’elaboració d’un Pla d’acció per a la protecció de les praderies de posidònia, també et pot interessar La Festa Major de Santa Creu de Cabrils arriba amb més ganes que mai.