https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

14, abril del 2024

Search
Close this search box.

14, abril del 2024

Eco – Maresme

Mataró impulsa l’elaboració d’un Pla d’acció per a la protecció de les praderies de posidònia

Maresme
Ajuntament-de-Mataró
Tots els agents implicats participen des del passat 5 d'abril en un procés participatiu per concretar actuacions

L’Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Departament de Territori i l’entitat Posidònia 2021, està treballant en un Pla d’acció per a la protecció de les praderies de posidònia que hi ha davant les costes de Mataró, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt. Un espai marí de 2.906 hectàrees declarat Zona d’Especial Conservació ZEC) l’any 2014 que allotja l’hàbitat natural conegut com l’Alguer de Mataró. El pla d’acció s’ha començat a elaborar a partir del passat 5 d’abril i, hi participen entitats, agents locals i ciutadania per fomentar el debat i concretar les actuacions de gestió de manera conjunta.

El procés participatiu s’estructura en dues fases i està obert a tota la ciutadania implicada o interessada en la conservació de l’espai marí protegit Costes del Maresme.

Posidonia - Imatge extreta de Google Earth
Praderies de posidònia – Imatge extreta de Google Earth

Fases del pla

En una primera fase, entre el 5 i el 30 d’abril, es podran presentar propostes d’actuacions a incorporar al Pla d’acció dins les diferents línies estratègiques definides i esmenes o millores en relació amb el document de millora de l’espai.

Del 3 de maig al 30 de de juny, un cop recollides i valorades diferents propostes, es redactarà i es difondrà la primera versió del pla.

De l’1 al 30 de juliol, ja a la segona fase, s’obrirà un període de participació per complementar les propostes acordades.

A la darrera fase, del 20 de setembre al 8 d’octubre, es traslladarà als agents participants el resultat final del procés, amb el document definitiu del Pla d’acció de la ZEC Costes del Maresme que inclourà la diagnosi completa i les actuacions de gestió de l’espai, definides a partir del consens entre els agents implicats.

Font: ACN Mataró

Si t’ha agradat llegir la notícia Mataró impulsa l’elaboració d’un Pla d’acció per a la protecció de les praderies de posidònia, també et pot interessar La Festa Major de Santa Creu de Cabrils arriba amb més ganes que mai.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.