https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Eco – Maresme

Mataró promou la Setmana de la Natura amb més de 30 activitats que permeten connectar amb el medi natural

Maresme
cb0821fc-eb95-4b71-9f94-fd0feb89ebfb
Del 22 de maig al 6 de juny se celebrarà la 4a Setmana de la Natura. Aquesta edició, coordinada per la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i amb la participació d’altres serveis del consistori, entitats i associacions mediambientals, de natura, agroambientals, comercials de la ciutat, creix en nombre d’activitats amb l’objectiu de ser un referent a Catalunya.

Setmana de la Natura

La crisi sanitària, social i econòmica posa de rellevància la relació directa de la salut de les persones amb el seu entorn. Per aquest motiu, s’organitzarà la Setmana de la Natura a Mataró, amb més activitats que mai, de manera transversal i col·laborativa, amb visions des de diferents àmbits (mediambientals, urbanístics, de promoció de ciutat, culturals, educatius …) per fer visible la importància del Medi natural i amb l’objectiu que la ciutadania, les entitats, l’administració s’impliquin al màxim.

Diferents departaments de l’Ajuntament de Mataró i entitats locals han treballat conjuntament un programa d’activitats ampli i variat entorn de la conservació i descoberta de la natura i el medi ambient amb més d’una trentena d’activitats per donar a conèixer i descobrir tot l’entorn natural de la ciutat.

Un dels actes més destacats del programa és el concurs Mataró Floreix organitzat per l’Associació Sempervirens. Aquesta entitat mataronina l’any 2020 es va fer càrrec de l’organització de la Fira de l’Arbre i la Natura amb els objectius de posar-la al capdavant dels problemes actuals del sector agrícola i de la planta i la flor de la comarca.

Natura

Del 29 de maig al 6 de juny els mataronins i els visitants podran fer un recorregut per 11 espais engalanats pels participants al concurs i per entitats que hi participen fora de concurs. Hi participen jardiners, floristes, associacions mediambientals, viveristes, paisatgistes, escoles professionals, entitats locals, entre d’altres.

Oportunitat única!

Mataró Floreix és una oportunitat per esdevenir d’una banda, un aparador per promoure l’activitat comercial i empresarial al voltant del sector de la planta i la flor del territori, i d’altra banda vol ser un pol d’atracció de visitants, que ajudi a posicionar la Setmana de la Natura i la mostra de jardineria Mataró Floreix com un referent.

Amb l’objectiu d’afavorir que la gent conegui la natura, hi connecti i la visqui, per prendre consciència de la necessitat de tenir-ne cura i també per promocionar i convertir Mataró en un punt d’atracció de visitants interessats en la natura i el Medi Ambient, i també de públic familiar s’han organitzat diferents activitats que es poden fer en família.

Activitats

És el cas de diferents visites guiades a finques que treballen cultius ecològics, altres especialitzades en plantes medicinals, hortes i al viver municipal entre d’altres; caminades per descobrir espais com les Cinc Sénies i Mata, una passejada al parc Central per descobrir les plantes medicinals que hi ha i una visita guiada al jardí mediterrani de Can Boet i elaboració d’un sac aromàtic, entre d’altres. També es convida a la gent a participar de la plantació de flor de temporada amb la secció de Jardineria Espais Públics de l’Ajuntament de Mataró.

Natura

Altres activitats per a tota la família seran una sortida per observar papallones i una bicicletada per la ciutat, acompanyada per una xerrada sobre la mobilitat sostenible. Les Biblioteques de Mataró, habituals en la celebració de la setmana de la natura han programat dues hores del conte “Relacionats amb el Medi Ambient”, un repte un taller que combinarà art i natura, un repte a les xarxes socials i una exposició, entre altres activitats.

Qui també participa habitualment a la Setmana de la natura és el Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural de l’Ajuntament de Mataró, ubicat a Can Boet, que oferirà un taller de plantes remeieres autòctones, així com la Casa Capell que oferirà un vídeo-tertúlia per conèixer l’alguer de Mataró, un tresor ambiental submarí i una videoxerrada per parlar de la greu pèrdua de la biodiversitat a Catalunya.

Escoles i comerços també hi participen!

Dins el programa s’inclouen accions de voluntariat com la que faran els alumnes de l’Escola Joan Corominas participant en la restauració d’un espai degradat amb espècies autòctones, i la mateixa tasca de restauració que es farà a una finca de les Cinc Sènies i que organitza l’Associació Agroambiental Temps de Saó.

El sector comercial també s’implicarà en la celebració de la Setmana de la Natura amb accions com el concurs d’aparadors florals que organitza Negoci Empresa Mataró o un sorteig de producte de planta i flor adreçat als clients de les botigues associades al Mercat de la Plaça Gran i Casc Antic. Per la seva part, el Mercat de la Plaça de Cuba i les entrades principals es guarniran amb flors i materials orgànics.

A tots els actes s’aplicaran les mesures per frenar la Covid-19 vigents en el moment de la seva celebració.

Podeu consultar totes les activitats al web visitmataro.cat.

Font: Ajuntament de Mataró

Si t’ha agradat llegir la notícia Mataró promou la Setmana de la Natura amb més de 30 activitats que permeten connectar amb el medi natural, també et pot interessar llegir Comença el transvasament de sorra a les platges del centre de la vila.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.