https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

16, juny del 2024

Search
Close this search box.

16, juny del 2024

Eco – Maresme

Comença el transvasament de sorra a les platges del centre de la vila

Maresme
Platja

Inici de les obres!

El passat dimecres 19 de maig, es van començar a fer els primers treballs de transvasament de sorra a les platges del centre de la vila.

L’operatiu, que es va començar a realitzar mitjançant camions i el cost del qual va íntegrament a càrrec de l’empresa concessionària del port Marina Port Premià, implica el moviment de prop de 15.000 m³ de sorra des de la platja de Llevant fins a les platges del Pla de l’Os, de 575 metres de llargada, i de la Descàrrega, abastant uns 263 metres de platja.

Tant la platja del Pla de l’Os com la de la Descàrrega han quedat força minvades després dels temporals de l’hivern. Amb les aportacions de sorra s’espera aconseguir un increment d’ample de les dues platges d’uns 6 metres.

Transvasament de sorra
Zones de la platja de Llevant d’on s’extraurà la sorra

Mesures de seguretat

Pel que fa a les mesures de seguretat de les obres, s’ha ubicat un tancat a tota la zona d’extracció senyalitzant l’accés prohibit a la zona d’obres. A la sortida de la platja de Llevant, els camions circulen per la zona de vial de sorres per on accedeixen els vehicles de servei.

Un cop arribats al port, circulen pel vial de ribera evitant la zona comercial i el nou passeig marítim que podria patir un desgast important per un trànsit intens de vehicles pesants. L’accés a les platges a ponent del port es fa minimitzant en la mesura possible la circulació per la platja. Per la seva part, la zona d’abocament de sorra està senyalitzada i s’hi prohibeix l’accés i la seva utilització com a zona de bany.

Els treballs es fan de dilluns a divendres, de 7 a 20 h. El transvasament té prevista la seva finalització el pròxim 15 de juny.

Transvasament de sorra
Platges del Pla de l’Os i de la Descàrrega on s’aportarà la sorra

Cal recordar l’Ajuntament ha reclamat en moltes ocasions a les administracions competents una solució que eviti transvasaments puntuals com el que es va iniciar aquesta setmana. En aquest sentit, el ple de març va aprovar una moció que demanava que s’activés el projecte d’estabilització del litoral al Maresme elaborat pel Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

Font: Ajuntament de Premià de Mar

Si t’ha agradat llegir la notícia Comença el transvasament de sorra a les platges del centre de la vila, també et pot interessar llegir Les al·lèrgies primaverals i com controlar-les

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.