Pànxing Digital

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Eco –

Renovació arquitectònica: cap a l’eficiència energètica

Maresme
Maresme

Font: solucionsmediambientals.com


El canvi de model constructiu de les nostres llars suposaria un estalvi energètic milionari i una retallada de les emissions de CO₂  considerable

Els edificis suposen al voltant del 40% del consum energètic de la UE i el 36% de les emissions d’efecte hivernacle. No obstant això, només l’1% dels edificis es renova cada any de forma eficient des del punt de vista energètic. Per això cal una renovació arquitectònica: cap a l’eficiència energètica és on hem de posar el focus.

Les polítiques públiques de foment de la renovació energètica eficient són també una resposta a la pobresa energètica ja que contribueixen a la salut i al benestar de les persones i ajuden a reduir la seva factura.

La CE ha publicat l’estratègia sobre una onada de renovació per la millora de l’eficiència energètica dels edificis. La Comissió pretén duplicar les taxes de remodelació en els pròxims 10 anys, el que equivaldria a 35 milions d’edificis i la creació de fins a 160.000 llocs de treball. Volen  garantir també que les renovacions millorin la qualitat de vida de les persones que viuen i usen els edificis, fomentin la digitalització i millorin la reutilització i reciclatge de materials.

Panoràmica de Mataró
Un estalvi considerable

A Espanya, la nova Estratègia de Rehabilitació Energètica en el Sector de l’Edificació 2020, té com a objectiu rehabilitar entre 120.000- 300.000 habitatges l’any. Això suposaria un estalvi en el consum energètic d’entre 25 i 32 milions d’euros l’any i una reducció d’emissions de quasi 50 TM de CO₂  .

Cada llar espanyola emet una mitjana de 5 TM de CO2  a lany, que equival a l’energia consumida per viure en una situació de confort. Posar límits al malbaratament generat per aïllaments deficients, electrodomèstics antics i hàbits inadequats, no és solament una qüestió de sensibilitat ambiental, sinó també econòmica.

La certificació d’eficiència energètica d’un edifici permet valorar les seves característiques energètiques i conèixer la seva despesa anual aproximada. El certificat també conté informació sobre l’estalvi econòmic, si s’apliquen mesures per reduir aquesta despesa. La certificació s’ajuda d’una escala de puntuacions, de la lletra A fins a la lletra G, on la nota A correspon a l’edifici més eficient energèticament i la G el menys eficient.

Certificació energètica de més a menys eficient.

Si t’ha agradat llegir l’article Renovació arquitectònica: cap a l’eficiència energètica, també et pot interessar Fes-te donant ambiental!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.