Pànxing Digital

29, maig del 2024

Search
Close this search box.

29, maig del 2024

Eco –

Setmana Bio per l’alimentació ecològica

setmanabio
Un any més torna la Setmana Bio per l'alimentació ecològica, un esdeveniment impulsat pel departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que inclou un conjunt d'activitats per tot el territori català.

La Setmana Bio d’enguany, tindrà lloc del 16 al 24 d’octubre, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.

Totes les persones i entitats interessades en la producció i l’alimentació ecològica poden organitzar activitats per nodrir el programa de la Setmana Bio i donar-se a conèixer entre la població, sempre dins de l’objectiu global d’informar i difondre la producció i alimentació ecològica.

L’objectiu és que les persones productores i elaboradores de productes ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, escoles i centres docents, biblioteques, centres cívics, restaurants, minoristes, grans superfícies, etc., puguin organitzar aquella activitat que millor s’adeqüi a les seves necessitats, sempre dins dels objectius generals de la Setmana Bio.

La Setmana Bio disposa d’una plataforma web, setmanabio.cat, que permet la gestió i difusió del projecte i millorar l’experiència, tant dels organitzadors com dels participants en les activitats del programa.

Dins d’aquesta web trobareu l’apartat amb recursos online, que ofereix recursos d’interès relacionats amb la divulgació de la producció ecològica i el consum d’aliments ecològics.

I com ja sabeu, per reconèixer aliments ecològics només cal recordar que aquests s’identifiquen mitjançant els termes “ecològic”, “eco”, “biològic”, “bio” i “orgànic”, reservats en exclusiva als aliments obtinguts aplicant aquest sistema de producció.

Programa Setmana Bio 2021

Enguany, entre les diverses activitats, hi ha prevista la Jornada PATT en línia sobre Agricultura regenerativa en el maneig dels animals de pastura, el dia 19 d’octubre.

També es comptarà amb la col·laboració de productors i elaboradors ecològics a les escoles, ja sigui rebent grups escolars o realitzant activitats diverses, com ara tallers, xerrades, etc.; o bé oferint tastets, visites, tallers a la ciutadania que hi estigui interessada.

I com a novetat destacable, el Parc Natural del Cadí-Moixeró organitzarà activitats de divulgació a Josa de Cadí sobre l’activitat ramadera i el paisatge, a Bellver de Cerdanya sobre els fruits del bosc i l’agricultura ecològica i a Bagà una Jornada sobre la producció de fruita ecològica per autoconsum a muntanya.

Per disposar de més informació de tota la programació, podeu consultar el web setmanabio.cat

Si t’ha agradat llegir Setmana Bio per l’alimentació ecològica, també et pot interessar llegir l’econsell Què podem fer per lluitar contra el malbaratament alimentari?

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.