Pànxing Digital

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Eco –

Sistema immune innat i adaptatiu

Healthy food and fitness concept
Healthy food and fitness concept

En aquests temps de pandèmia hem sentit parlar molt de la importància de mantenir un sistema immune en condicions. El nostre SI es troba a tot el nostre cos atent a totes les possibles agressions externes que ens puguin perjudicar.

Per un perfecte equilibri en el seu funcionament, el SI ha de poder distingir entre el que és patogen o patògens potencials per un costat i els microbis comensals en simbiosis que el nostre cos té, per altre. La primera barrera que els possibles patògens es troben quan ens ataquen es la pell i les mucoses com el nas, via oral, després les secrecions com les de l’estómac, suor i tota la flora autòctona protectora.

Healthy food and fitness concept

Quan un patogen traspassa aquesta primera barrera tot el sistema immune es posa en marxa i podem dividir ho en 2 categories la resposta innata (amb la que naixem) o inespecífica i la resposta adaptativa o immunitat adquirida (a mesura que tenim contacte amb les infeccions, ambient on vivim, el que mengem..)

El SI innat o inespecífic es el primer que s’ activa però per que tot funcioni correctament els nutrients que aportarem amb una bona alimentació seran bàsics per evitar un desequilibri en el metabolisme necessari per les funcions fagocitaries i macròfagues de les cèl·lules Killers típiques del sistema innat. Aquests nutrients els aportarem amb una bona ingesta de Carbohidrats, greixos i proteïnes (macromolècules) i que el metabolisme s’encarregarà de convertir-los en micronutrients com vitamines (la D, B6, àcid fòlic i B12, vitamina C, Vitamina A, E), aminoàcids (arginina, glutamina i cisteïna), mineral (Zn, Fe, Cu, Mg i el seleni).

Athletic couple drinking water
Athletic couple drinking water

Una alimentació variada i ben equilibrada, exercici i bona hidratació, ens mantindrà sans i els complements nutricionals ajuden, a l’aportació de certs nutrients que poden ser escassos com en dietes vegetarianes, veganes, les hipocalòriques o citogèniques per perdre pes per exemple o inclús per que en els últims anys l’aportació de certs nutrients per part de les verdures, fruites i altres aliments no son el que eren per el desgast de les terres, les formes de conservació i transport per aquests motius i altres es aconsellable el consum de proximitat, ecològic i de temporada.

Cuida la teva alimentació i cuidaràs del teu sistema immunològic i per tant de la teva salut no només física, sino mental i emocional. Cal una mirada holística de la nostra salut i tot i que ens amenaça una malaltia de la que cada cop sabem una mica més, pensem que les altres no han desaparegut i si ara som aquí es per la capacitat del nostre cos a lluitar per la nostra vida.

Bon estiu i mantingueu la distancia física i una bona higiene dietètica per gaudir tots plegats del que ens aporta mantenir la salut.

Symbioum

Putxi Cortada

nutrició ortomolecular

Teràpia per freqüències

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.