Pànxing Digital

5, desembre del 2024

Search
Close this search box.

5, desembre del 2024

Entrevistes –

Entrevista a la Montse Trias i el Jaume Mateu (Circ Cric)

FotoCircCric

La Srta Titat i el Tortell Poltrona celebren quaranta anys de Circ

Toni Rufo (Socpetit.cat):  Com porteu aquest any de pandèmia?

Montse: Hem resistit i tenim la sort d’estar envoltats de natura que fa que el temps de tancament total vam aguantar la moral, i de mica en mica vam poder fer algunes cosetes.
Vam fer el Festival de pallasses i la trobada Universos Ambulants en plena pandèmia
A l’abril vam poder obri el Festival amb el 50 per cent i sobretot els pares tenen ganes de portar els fills a fer coses interessants. La gent ve disposada a passar-ho bé i és una gran alegria tornar a obrir portes i poder fer activitats.

.-  Quaranta anys de Circ Cric,  Tortell, d’on ve el nom de Circ Cric?

Jaume:  Ve d’una casualitat com totes les coses boniques i divertides. Teníem un “dos cavalls”, d’aquells que hi havia molt de baf a dintre i vam escriure Circ al parabrisa i en sortir vam veure que posava Cric, i vam dir mira Circ Cric, és el circ del revés i de l’inrevés i amb aquesta casualitat vam fer una cosa que ara ja sabem que és un palíndrom fonètic que és un capicua de lletres

.-  Explica’ns una miqueta en què consisteix les activitats que feu en “Un Dia al Circ Cric” per escoles.

Montse: Doncs fem una activitat que és de les més maques, de les que gaudeixen més, on convoquem a les escoles i venen el mateix dia uns 500 nens de diferents llocs de Catalunya.
Un dia d’intercanvi, compartir i que ha quedat aturat per la pandèmia el 2020 i 2021, però estem preparant el 2022 per què és tota una jornada en la qual els nanos arriben aquí i entren en contacte amb la natura, ballen, canten, assisteixen a espectacles, dinen aquí i gaudeixen tot el dia. Sobretot estem contents perquè els nens veuen el circ d’una altra manera.

.- Com va sortir la idea de Pallassos sense Fronteres?

PSF és un somni nascut d’uns nens que el Nadal del 1992 ens van proposar anar a un camp de refugiats a fer un espectacle i vaig veure que era molt interessant i que canviaves una mica la forma de viure i de pensar d’aquelles persones. Des de l’any 1993 seguim fent dues expedicions cada any i anem a llocs on hi ha camps de refugiats que malauradament el món està ple.
Anem a nens que no tenen accés espectacles culturals i que moltes vegades és la primera vegada que ho veuen. Els nens tenen la seva part emocional a flor de pell, entenen que la vida és un joc com l’espectacle i la cultura i hi ha una comicitat universal.

Sabem que no teniu animals al Circ, bé només una puça, ens podeu explicar com feu que visqui tants anys, que menga, on viu allotjada?

Jaume: La meva puça és molt especial perquè és molt longeva, de fet me la va passar el meu avi. El secret és que no xucla sang, només s’alimenta dels riures i dels somriures i li encanta jugar i que la disparin amb el canó.

Fins a quin dia us podem venir a veure al Festival?

Jaume: El darrer dia aquesta primavera serà el 5 de juliol, però tenim una notícia que és molt probable que al setembre tornarem a programar fins al novembre, aquest any volem fer la temporada de tardor del Circ Cric al Montseny. Ens veiem al Circ Cric !!

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp