https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juliol del 2024

Search
Close this search box.

12, juliol del 2024

Entrevistes – Maresme

Entrevista a Marta Barbarà i Raül Marsal de l’escola de doblatge First Rec

Maresme
image006
“Totes les veus són vàlides a l’hora de fer doblatge, l’important és que hi hagi una bona tècnica i un molt bon nivell d’interpretació”

Pel·lícules i sèries, però també videojocs o audiollibres, ens arriben doblats a la nostra llengua. Perquè en puguem gaudir és indispensable la figura de l’actor de doblatge. Aquest mes hem parlat amb la Marta Barbarà Alà, actriu i directora de doblatge amb més de 30 anys d’experiència que ha posat veu a actrius com Eva Green i Scarlett Johansson i amb el Raül Marsal Martín, tècnic de so especialitzat en el doblatge. Ambdós dirigeixen l’escola de doblatge First Rec a Vilassar de Dalt. Coneguem-la millor!

Tothom pot ser actor de doblatge?

Marta: totes les veus són vàlides a l’hora de fer doblatge, l’important és que hi hagi una bona tècnica, dicció, intuïció i un molt bon nivell d’interpretació. Has de ser capaç de replicar allò que ha interpretat l’actor a la pantalla, i a més fer-ho de manera natural. Com més bon actor ets, més fàcil et resulta posar-te dins del personatge. Per això és tan important la interpretació.

Què ofereix la vostra escola?

Raül: l’escola ofereix diferents cursos per preparar-se per ser actor o actriu de doblatge; cursos per nens que volen descobrir el món del doblatge i cursos dirigits a un públic més veterà per treballar funcions com la memòria, la dicció, per bellugar el cervell!; i també, per descomptat, cursos d’interpretació. A l’escola, venim a descobrir i jugar amb la nostra veu, i a passar-nos-ho bé!

Què diríeu a algú que no s’acaba de decidir a formar-se o a entrar en el món del doblatge?

Que vingui a provar-ho! Fem una classe de prova gratuïta a la gent que li agrada aquest món, però no saben si realment és el seu camí. Es veu de seguida si el doblatge es porta a dins o no. Si vens i t’agrada, endavant. Amb una classe sabràs a l’instant si vols continuar en el món del doblatge!

Si t’ha agradat llegir l’Entrevista a Marta Barbarà i Raül Marsal de l’escola de doblatge First Rec, també et pot interessar llegir Entrevista a José Fana, CEO de Dental Star i ortodontista.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.