https://turismemaresme.cat/

Pànxing Cerdanya

25, juny del 2024

Search
Close this search box.

25, juny del 2024

Entrevistes – Maresme Cerdanya

Entrevista a José Fana, CEO de Dental Star i ortodontista

Maresme Cerdanya
dental star
"Un tractament d'ortodòncia és una inversió de present i futur"

Una correcta salut bucodental és primordial per poder gaudir d’una vida plena. Tots (o gairebé tots) hem patit en algun moment un problema a les dents, i sabem com de molest pot arribar a ser. Per sort, comptem amb un seguit de professionals de l’odontologia que ens ajuden a prevenir i curar aquests problemes.

Avui hem parlat amb el José Fana, CEO de les clíniques DENTAL STAR i ortodontista, per conèixer en detall tot el que cal saber sobre l’ortodòncia i les últimes innovacions en aquest camp de la salut i l’estètica bucodental.

Què és l’ortodòncia?

L’ortodòncia és una branca de l’odontologia que s’encarrega de corregir les maloclusions dentals, és a dir, l’alineació de les dents i la seva correcta oclusió, perquè els pacients puguin aconseguir una correcta mossegada i una funció adequada. A més a més, també hi ha implicada la correcció estètica de posició de les peces dentals.

De no corregir-se aquests problemes, què pot passar?

El 90% dels pacients que acudeixen a les nostres clíniques ho fan per raons estètiques. Encara que tinguin problemes d’oclusió, aquests es compensen de manera natural i no afecten, en un principi, la mossegada de la persona en qüestió. L’apilament i el moviment de les dents que ens desagrada estèticament és, de fet, la conseqüència directa d’aquesta maloclusió. Si no es corregeix aquest problema pot desembocar en pèrdua d’os, pèrdua de geniva i amb el temps el moviment de les dents i la pèrdua final d’aquestes.

Així, amb un mateix procés, se solucionen problemes estètics i de salut.

Correcte. Un tractament d’ortodòncia és una inversió de present i futur. En l’apartat més immediat, corregeixes la posició de les dents i aconsegueixes l’aspecte estètic desitjat. Pel que fa al llarg terme, conserves les peces dentals moltíssim més temps a la boca allargant considerablement la salut dental. Hi ha solucions immediates a problemes derivats de la maloclusió, com pot ser la substitució d’una o dues dents per implants (un procés més costós que l’ortodòncia), però el problema d’arrel hi continua sent. De fet, és molt recomanable fer un tractament d’ortodòncia correctiva abans d’iniciar un procés d’implantologia o de pròtesis dentals, encara que sigui de menor durada, perquè en el moment de començar a intervenir la situació bucal del pacient sigui òptima.

Quines són les diferents opcions d’ortodòncia que podem trobar?

És un tema bastant extens aquest (riu). Trobem principalment, i en funció del pacient, dos tipus d’ortodòncies: la infantil i l’adulta. La primera, en trobar-se el pacient en edat de creixement, parlem de correcció funcional i es pot fer amb aparells correctors movibles per solucionar el problema. Pel que fa als adults, quan les sutures estan fusionades, passem a l’ortodòncia correctiva, que pot ser amb els bràquets (fix) de tota la vida o amb alineadors (amovible) com poden ser els Invisalign, la tecnologia número u en la qual nosaltres confiem.

Parla’ns més d’aquesta tecnologia.

És un tractament d’ortodòncia cent per cent digital en el qual fem tota la planificació  del procés en un programa informàtic que ens permet visualitzar com serà aquest tractament des de l’inici fins al final, podent oferir una imatge del resultat final. Així, s’imprimeixen uns alineadors, cadascun amb un moviment específic per cada etapa, que modelen pas a pas la boca del pacient.

Quins avantatges ofereix aquest tractament?

Molts! El fet de poder fer una planificació d’un tractament de principi a fi et dona la tranquil·litat de no tenir cap mena de sorpresa o incertesa a la meitat del procés. Com et deia, el pacient sap des del primer moment quin serà el resultat, i això dona molta seguretat. Amb aquest tractament comptem amb un model digital de la boca del pacient que ens permet fer-hi infinitat de projeccions. El procés de modificació de la posició de les dents és tranquil i funcional, sense dolors ni molèsties remarcables gràcies a la fluïdesa que proporcionen els alineadors invisibles. A més, al ser amovible, facilita moltíssim els àpats i la neteja de l’aparell. També és molt més compatible amb la vida social i l’impacte estètic a la boca del pacient és mínim!

Si t’ha agradat llegir l’Entrevista a José Fana, CEO de Dental Star i ortodontista, també et pot interessar llegir Entrevista a Jordi Caballero gestor del CAAD.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.