Pànxing Digital

20, abril del 2024

Search
Close this search box.

20, abril del 2024

Entrevistes –

Laura Casanovas, Directora Fundadora de Centres Mèdics Alomar

Laura Casanovas, Directora Fundadora de Centres Mèdics Alomar
“El nostre eslògan és “Un diagnòstic no pot esperar”, i sobre aquesta màxima ens movem”

Redacció Pànxing – Un bon estat de salut general és indispensable per gaudir d’una vida plena. En un món actiu i frenètic, a vegades descuidem el nostre cos i aquelles molèsties que al principi eren insignificants, es van apoderant de nosaltres i comencen a suposar un entrebanc al nostre ritme de vida. Davant aquestes situacions, un diagnòstic per la imatge ràpid i precís és indispensable per posar-hi remei. És precisament això el que el Centre Mèdic Alomar ens proporciona: un equip de professionals mèdics treballant amb la tecnologia més avançada per oferir el millor diagnòstic i els tractaments més adequats. Hem parlat amb la Laura Casanovas, Directora Fundadora de Centres Mèdics Alomar, perquè ens expliqui quina història hi ha darrere i quins serveis ofereixen.

Com neix el grup Alomar?

El centre mèdic Alomar neix l’any 1992-1993, en el si d’una família de metges, amb la missió principal d’estendre la tècnica de ressonància magnètica per tot el territori català. Després d’obrir amb èxit el primer centre a la ciutat de Lleida, decidim establir diversos centres a Tarragona, Girona i Barcelona, on ens posicionem com el primer centre mèdic especialitzat en tractaments avançats amb Ultrasons Focalitzats guiats per Ressonància Magnètica (MRgFUS).

La nostra constant aposta per la innovació i la qualitat han fet del Centre Mèdic Alomar un centre pioner a Espanya, especialitzat en diagnòstic per la imatge i tractaments mèdics avançats.

Quan decidiu i per què atansar-vos al territori pirinenc i establir-vos a la Seu d’Urgell i a Berga?

Fa aproximadament uns vuit anys vam decidir d’atansar els nostres serveis a la zona pirinenca. Per què? Doncs per donar resposta a la nostra raó de ser, apropar els nostres serveis a les zones on detectàvem una manca d’aquests. El que buscàvem és evitar a la gent d’aquestes comarques i les adjacents el desplaçament fins a les grans ciutats, en molts casos fins a Barcelona.

Centres Mèdics Alomar
El Centre Mèdic Alomar ofereix una àmplia gamma de serveis orientats al diagnòstic per la imatge, com per exemple ressonància magnètic – Imatge: Alomar

Com valores la proximitat a aquestes comarques? Quins avantatges suposa pel territori aquesta proximitat?

Estar a prop dels nostres pacients, al final, es tradueix en celeritat de diagnòstic i, per extensió, rapidesa pel que fa al tractament de la possible malaltia o lesió. El nostre eslògan és “Un diagnòstic no pot esperar”, i sobre aquesta màxima ens movem. Així doncs, si tens a prop el nivell de qualitat que pertoca, t’estalvies haver-te de desplaçar, haver d’esperar i tot el que això comporta, que acaba sent molèsties i allargar innecessàriament un assumpte que s’ha de resoldre com més aviat millor.

De manera resumida, quins són els principals serveis que oferiu? En destacaries algun?

El Centre Mèdic Alomar ofereix una àmplia gamma de serveis orientats al diagnòstic per la imatge, com per exemple ressonància magnètica, escàner, ecografia i radiologia convencional. Som especialistes en ressonància magnètica i disposem de la més extensa dotació d’aparells d’última generació de tres Tesles de tot Catalunya i Balears.

Centres Mèdics Alomar
“La cirurgia robòtica és la tècnica quirúrgica més avançada del món” – Imatge: Alomar

Gràcies a aquests equips i a la nostra experiència en aquest camp, podem realitzar diagnòstics i procediments mínimament invasius com la biòpsia prostàtica per fusió d’imatges. Això ens permet un diagnòstic precís i segur davant la sospita d’un càncer de pròstata. També oferim el tractament no invasiu del tremolor mitjançant ultrasons focalitzats (HIFU).

Així, en què consisteix el diagnòstic per la imatge? Quina importància té a l’hora de tractar les malalties?

El diagnòstic per la imatge és, en molts casos, la pedra angular en tot procés de cures i atenció mèdica. Ens permet establir o descartar un diagnòstic, així com esclarir en quin estadi es troba una determinada malaltia. També ens permet el monitoratge dels tractaments i detectar precoçment possibles complicacions. En resum, gràcies a les tècniques de diagnòstic per la imatge, els metges podem prendre millors decisions, aconseguir diagnòstics més precisos i realitzar tractaments mínimament invasius.

Com ens comentaves, quan es tracta de diagnòstic, la rapidesa és fonamental.

Al Centre Mèdic Alomar sabem que quan es tracta d’establir un diagnòstic no hi ha temps per perdre. Per això, disposem d’una àmplia xarxa de centres mèdics a tota Catalunya i a Les Illes, dotats d’equips d’última generació, i sobretot amb professionals altament qualificats per donar resposta a les necessitats dels clients. A més a més, recentment, hem habilitat un contact center per atendre de manera eficient les trucades, optimitzant d’aquesta manera les agendes i reduint encara més els temps d’espera per a fer-se una prova.

Oferiu tractaments punters com la cirurgia robòtica daVinci, que fins fa poc temps enrere podria semblar de ciència-ficció. En què consisteix? Quins avantatges aporta enfront de la cirurgia convencional?

La cirurgia robòtica és la tècnica quirúrgica més avançada del món. Es fa servir en el tractament de malalties oncològiques i benignes. Quan es tracta de cirurgia del càncer de pròstata, per exemple, gràcies a l’assistència robòtica, molts més pacients aconsegueixen preservar la seva funció sexual i la continència urinària.

Centres Mèdics Alomar
La cirurgia daVinci suposa un tractament menys invasiu amb postoperatoris més curts – Imatge: Alomar

En el cas del càncer de laringe, s’aconsegueixen resultats espectaculars, sense la necessitat d’obrir la mandíbula o col·locar una traqueotomia, preservant d’aquesta manera la capacitat d’engolir i parlar correctament. Amb aquesta tècnica, els pacients presenten un dolor postoperatori molt menor, requereixen menys transfusions de sang i se’ls pot donar l’alta més ràpid que amb la cirurgia convencional.

Un altre tractament que suposa un abans i un després a la vida de molta gent és el d’ultrasons focalitzats guiats per ressonància magnètica. En què consisteix? De quina manera millora la vida dels pacients?

L’utilitzem principalment per tractar els tremolors, sigui en pacients que pateixen de tremolors essencials o que tinguin la malaltia de Parkinson. En ambdues malalties, els tremolors solen ser invalidants i dificulten en gran manera la vida dels pacients, podent arribar a ser dependents d’ajuda externa en activitats quotidianes com vestir-se i menjar. És emocionant veure com els pacients tractats mitjançant aquesta tècnica “tornen a néixer”, recuperant el timó de la seva vida, tornant a ser autosuficients i actius.


Si t’ha agradat llegir l’entrevista Entrevista a Laura Casanovas, Directora Fundadora de Centres Mèdics Alomar, també et pot interessar Teràpies complementàries. Biocomunicació amb el nostre cos

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.