Pànxing Pirineus

20, juny del 2024

Search
Close this search box.

20, juny del 2024

Esports – Cerdanya Pirineus

La Cerdanya, un destí ciclista?

Cerdanya Pirineus
Cerdanya
Any rere any el turisme esportiu creix a casa nostra. Cada dia som més els que planifiquem les vacances, o ens desplacem cada cap de setmana per participar en algun esdeveniment o cursa de muntanya, de ciclisme... Generalment, el turisme esportiu és un turisme responsable, que implica molta rotació de públic, desestacionalització i un bon impacte econòmic per al territori. A priori, doncs, sembla interessant. Però pot esdevenir la Cerdanya un destí de moda per als amants del ciclisme?

D’entrada, no tenim ports de muntanya de renom com altres destins on passen les grans voltes (Tour de França, Giro d’Italia…) que atrauen milers de ciclistes aficionats. Però tenim molts ports de muntanya al voltant nostre, alguns de categoria especial, carreteres poc transitades i per sobre dels 1000 m d’altitud, que es converteixen en rutes perfectes per entrenar a ciclistes d’alt rendiment o simplement per gaudir de l’entorn a cop de pedal.

Tenim una vall molt àmplia, envoltada d’unes muntanyes que permeten fer incomptables rutes de btt, e-bike o gravel, des de les més senzilles fins als descensos més exigents, incloent-hi rutes de diversos dies que permeten descobrir tots els racons de la Cerdanya. Tota mena de pistes, corriols i també un bikepark obert durant tot l’estiu.

Cerdanya

El clima és favorable per pedalar durant la majoria dels mesos de l’any. A la comarca, diverses botigues especialitzades en el ciclisme oferim venda, lloguer i reparació de tota classe de bicicletes per donar el servei fins i tot al ciclista més experimentat. Tenim una variada infraestructura hotelera, molts càmpings i una oferta gastronòmica de qualitat.

Durant la temporada de bici, se celebren a la Cerdanya nombrosos esdeveniments ciclistes, alguns de renom internacional. En són exemples la Catalunya Bike Race de MTB, la 3 Nacions, l’Alp Cycle Tour i la 4 Cims de bici de carretera, que porten centenars de ciclistes a casa nostra. També tenen cabuda al calendari curses en format més petit com les 4 Clàssiques de Cerdanya: els 1000 del Rec, la TrinxaCorbells i la recentment recuperada Talltendre Vertical.

Sembla doncs que ho tenim tot… Però segurament falta que hi acabem d’apostar. Necessitem la implicació dels ens comarcals i municipals perquè la Cerdanya esdevingui un paradís ciclista. Que es continuï millorant el ferm de les carreteres perquè siguin més segures i pedalables. Millorar la senyalització i manteniment de les pistes forestals i corriols, sempre amb un respecte absolut cap al medi on vivim. Moltes d’aquestes accions ajuden a mantenir viu el nostre territori. I per acabar, centrar esforços a promocionar la Cerdanya cap a un turisme internacional basat en l’esport, l’entrenament i l’estil de vida saludable.

Cerdanya

Font: Pertot Puigcerdà

www.pertot.cat

Si t’ha agradat llegir la notícia La Cerdanya, un destí ciclista?, també et pot interessar llegir Cycle Tour Gran Fondo a Alp-Cerdanya! Tot a punt per a la vuitena edició de la marxa cicloturista.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.