Pànxing Pirineus

15, juny del 2024

Search
Close this search box.

15, juny del 2024

Esports – Cerdanya Pirineus

Descens infantil i World Snow Day

Cerdanya Pirineus
DSC_0013
La Molina acull cada 1 de gener la que es considera la cursa infantil més antiga d'Europa. Se celebra des de 1950. Pocs dies després, també a la Molina, s'hi celebra la 13a edició del World Snow Day impulsat per la FIS.

Aquest primer de gener s’organitzarà una nova edició del Descens Infantil de La Molina. La cursa s’organitza a pista Llarga, per on es preveu que hi participin aproximadament un centenar de nens que podran fer el descens en solitari o bé acompanyats d’un adult.

Aquesta cursa s’organitza cada any des de 1950, excepte el de la pandèmia de 2021. Darrere hi ha un grup de veïns i voluntaris vinculats a La Molina que compten amb la col·laboració de l’Escola Poliesportiva, l’estació d’esquí del grup FGC i l’Ajuntament d’Alp.

La història d’aquest esdeveniment es va iniciar a l’Hotel Cérvol Blanc de la Molina l’1 de gener de 1950, quan el responsable del Club d’Esquí Supermolina, acabat de formar, va organitzar improvisadament una cursa per a una vintena de fills dels socis de l’esmentat Club. La iniciativa va tenir tant d’èxit que a partir de l’any següent ja es va tornar a organitzar d’una manera més acurada i seriosa. I així es va continuar fent cada hivern fins als nostres dies.

I també dins el mes de gener, en aquest cas allunyat del vessant més competitiu del món de la neu, La Molina organitzarà la 13a edició del World Snow Day impulsat des de la Federació Internacional d’Esquí (FIS). Des de la seva primera edició l’any 2012, aquest esdeveniment celebrat simultàniament a diferents i tant diversos llocs del món com Alemanya, França, els Estats Units, la Índia, Japó o la Xina ha acostat als infants d’entre quatre i catorze anys al món de la neu, moltes vegades sent el primer contacte que aquests han tingut amb l’esquí i les activitats d’hivern.

Així, durant el dia 21 de gener, a La Molina, els més petits de casa i els seus acompanyants podran gaudir de manera gratuïta, sempre que es compti amb un forfet de dia o un de temporada de l’estació, d’activitats diverses. Durant tot el matí, a la zona de Costa Rasa-Torrent, hi haurà un taller de maquillatge i pinta cares i un altre de creació de xapes i imants.

Ivan Sanz Tusell – Diaridelaneu.cat

Si t’ha agradat llegir Descens infantil i World Snow Day, també et pot interessar llegir La Cerdanya, país de neu i competició.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.