Pànxing Cerdanya

21, febrer del 2024

Search
Close this search box.

21, febrer del 2024

Esports – Cerdanya

La Cerdanya, país de neu i competició

Cerdanya
club-esqui-carrera-davallada-masella
A partir d'aquesta segona quinzena de desembre, al Pànxing Cerdanya posem en marxa les pàgines de La Cerdanya, país de neu i competició. Un espai destinat a la difusió de la competició dels esports de neu que tenen per protagonistes els clubs de la comarca i les estacions d'esquí de la Cerdanya. Som-hi!

La Cerdanya i les seves estacions d’esquí tenen una àmplia trajectòria de competicions en esports de neu. L’esquí alpí, el nòrdic, el surf de neu, l’esquí de muntanya i les raquetes són esports amb tradició a la comarca. Malauradament, pel camí s’han perdut esports que comptaven amb una bona base, com ara els salts d’esquí de trampolí, modalitat que va desaparèixer a mitjans dels anys noranta. En tot cas, però, la rellevància de la Cerdanya a l’àmbit dels esports de neu, i dins d’aquests en l’àmbit internacional, ha quedat ben demostrada en nombroses ocasions.

Si fem una ullada a la història, cal recordar els inicis de les primeres competicions celebrades a La Molina l’any 1922 (X Concursos d’Esports d’hivern i els Campionats de Catalunya), i dues cites importants: la Copa del Món d’esquí alpí femenina celebrada a La Molina l’any 2008, i els Campionats del Món de snowboard celebrats a la mateixa estació el 2011. I sense anar tan enrere, recordar que el mes de març passat es van celebrar a La Molina els Campionats del Món de Para Snowboard.

La llista és llarga, i també s’estén a l’Alta Cerdanya, on fins fa només dos anys tenia parada una prova del circuit de la Copa del Món freestyle (esquí i surf de neu) de Slopestyle, a Font Romeu, o la cursa de la Traça Catalana, prestigiosa prova d’esquí de muntanya que cada any se celebra als Angles (Capcir).

Aquest any, la Cerdanya acollirà de nou una competició d’alt nivell internacional, com és el cas de la prova de Copa del Món de Para Esquí Alpí entre els dies 12 i 17 de gener de 2024. Però a banda de l’alta competició, les estacions ceretanes, especialment Masella i La Molina, també són la base de nombrosos clubs que hi organitzen curses que formen part del calendari oficial de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), de la FEEC (Federació Entitats Excursionistes de Catalunya) o de la Reial Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFDI).

Per tal de donar una major difusió a aquestes competicions d’esports que compten amb tradició a la comarca, ja sigui pels practicants de base com pels professionals, des del Pànxing ens proposem oferir, en temporada de neu, una agenda de les competicions esportives de neu a celebrar en les setmanes vinents. A més, ho intentarem complementar amb algunes entrevistes o reportatges de format breu per tal de conèixer i difondre millor com és el món de la competició a casa nostra.

Tot seguit us desglossem l’agenda de curses per als pròxims dies a les estacions d’esquí.

22 i 23 de desembre de 2023
– Gran Premi Cerdanya CELL – La Molina
Categoria U16 – Eslàlom i gegant.
Organitza: Club Esquí Llívia

30 de desembre de 2023 – 11a Marxa Popular Skimo – La Molina
Organitza: La Molina Club d’Esports

30 de desembre de 2023 – 7a Cursa ÈLIT – Trofeu IVI Open Alpí – Masella
Organitza: ELIT Cerdanya Club d’esquí

1 de gener de 2024 – 73è Descens Infantil – La Molina
Organitza: Decensinfantil.cat

3 de gener de 2024 – XX Cursa Familiar – Pista Eslàlom La Pleta – Masella
Organitza: Masella

4 de gener de 2024 – Salomon Race Challenge – La Molina
Categories U8 – U10 – U12
Organitza: Club Esquí Alpí Ceretà

4 i 5 de gener de 2024 – Trofeu Infantil La Molina HEAd Alpí U14
Categories: U16 – Eslàlom I gegant
Organitza: La Molina Club d’Esports

I fins aquí la relació de curses per aquesta segona quinzena de desembre i primers dies del gener de 2024. Des d’avui mateix, quan acabem de tancar l’edició del Pànxing segona quinzena de desembre de 2023, ja us estem preparant la relació de curses i continguts d’interès per al mes de gener.

Si ens hem oblidat d’algun esdeveniment que hauria de figurar en aquesta relació, disculpeu les molèsties. Per contactar amb les pàgines de La Cerdanya, país de neu i competició, poseu-vos en contacte amb: cerdanya@panxing.net, on ens podeu fer arribar les vostres proves o esdeveniments, sempre un mes abans de la seva celebració. Ens veiem a la neu!

Ivan Sanz Tusell

Si t’ha agradat llegir l’article La Cerdanya, país de neu i competició, també et pot interessar llegir Esquí nòrdic: una oportunitat de gaudir dels esports de neu.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.