Pànxing Pirineus

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Esports – Cerdanya Pirineus

Esquí nòrdic: una oportunitat de gaudir dels esports de neu

Cerdanya Pirineus
beautiful active senior woman cross-country skiing in fresh fallen powder snow in the Allgau alps near Immenstadt, Bavaria, Germany
La Cerdanya ens ofereix diverses possibilitats per a gaudir de la neu, amb la pràctica de l'esquí nòrdic i els circuits de raquetes de neu.

A la Baixa Cerdanya, tenim les estacions de Guils-Fontanera, Lles, i Aransa, que formen part de Tot Nòrdic, la Mancomunitat de Municipis per a la promoció de l’esquí nòrdic.

L’Alta Cerdanya disposa de l’Espai Nòrdic Font-Romeu – Pirineus 2000, i proper a ella trobem l’Espai Nòrdic del Capcir, que és una agrupació de les diferents estacions d’esquí nòrdic de la Comunitat de Comunes del Capcir i de l’Alt Conflent, amb diversos circuits als Angles, Formiguera, Matamala i el Puigbalador.

L’esquí de fons és un esport per a tothom: petits i grans, famílies, esportistes, sedentaris, excursionistes, persones amb risc de lesions, etc., que destaca per la seva proximitat amb la natura, seguretat, poca massificació i sobretot per ser una activitat física generadora de salut.

Per aquelles persones que sigueu novelles en la seva pràctica, us donem a conèixer aquests consells per a quan accediu a una estació, facilitats per Tot Nòrdic:

  • L’horari d’obertura de l’estació d’esquí és de les 09:00 h fins a les 17:00 h. Fora d’aquest horari queda prohibit l’accés.
  • És obligatori adquirir un forfet per accedir a les pistes d’esquí, als itineraris de raquetes o amb esquís de muntanya.
  • És obligatori estacionar el vehicle en els espais adequats. No aparcar en espais reservats per vehicles del servei de l’estació.
  • Els excursionistes amb raquetes, a peu o amb esquís de muntanya no poden accedir als circuits preparats per a la pràctica de l’esquí nòrdic.
  • No es permet baixar en trineu fora de les zones específiques delimitades.
  • No es permet la circulació de qualsevol mena de vehicle pels circuits d’esquí i itineraris abalisats durant el període hivernal.
  • No poden accedir gossos als circuits d’esquí
  • Les activitats fora de les zones abalisades o en pistes tancades és responsabilitat única de qui les practica.
  • Esquieu sempre per la vostra dreta. En cas d’aturada situeu-vos fora de les pistes d’esquí.
  • El servei de socors, evacuació i la responsabilitat de l’estació s’ofereix a les zones d’esquí delimitades i en horari d’obertura. Pot comportar un cost.

Us convidem a iniciar-vos en la seva pràctica, econòmica, interessant-vos per les ofertes de forfet, lloguer de material i hores de classe, que us poden facilitar les estacions.

Jordi Pau Caballero

Tècnic Esportiu en Muntanya Mitjana

Modern Nordic Walking Coach

Promotor de la Salut a través de l’Activitat Física

Més informació: Tel. 637 729 612 

www.cerdanyasenderismedesalut.cat

Si t’ha agradat llegir l’article Esquí nòrdic: una oportunitat de gaudir dels esports de neu, també et pot interessar llegir Novetats i millores a les estacions d’esquí per a la temporada 2023-2024.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.