Pànxing Pirineus

14, abril del 2024

Search
Close this search box.

14, abril del 2024

Esports – Cerdanya Pirineus

Com gaudir de l’activitat física a la muntanya amb respecte

Cerdanya Pirineus
lital-levy-KjzEfLVxIh4-unsplash
L’agost a la Cerdanya ens proporciona les condicions perfectes per dur a terme activitats esportives a la natura, ja sigui d’alta intensitat o un passeig tranquil per la nostra zona preferida. Quan ens endinsem en aquests espais naturals, hem de ser conscients que estem entrant en entorns delicats, i que a diferència dels humans, és la casa i habitatge de nombroses espècies que hi fan vida. Així doncs, que la nostra presència es noti el menys possible, ha de ser prioritari. A continuació us deixem uns quants consells que us ajudaran a fer que així sigui.

Empreu els senders marcats

Caminar per la muntanya, implica un cert risc en diversos aspectes, sent un d’ells el perill de perdre’s en un entorn vast i a vegades desconegut. Seguir els senders marcats i senyalitzats és la manera de no tenir ensurts a l’hora de tornar a casa, al mateix temps que respectem zones que la fauna fa servir per fer el niu o establir-hi el seu cau. 

Camineu en harmonia i silenci

Qui més qui menys, durant el seu dia a dia, ha de conviure amb espais i ambients sorollosos, fruit de la vida atrafegada que portem. La natura, per sort, ens proporciona un entorn lliure d’aquests sons estridents i molestos: fem que continuï sent així. Si caminem en silenci i respecte, és molt més fàcil que el bosc ens obsequiï amb una visita sorpresa d’algun esquirol, isard o cabirol.

Respecteu els entorns aquàtics

Som molt conscients que a l’agost, a la Cerdanya, la calor colpeja amb força, i conseqüentment, la temptació de submergir-nos en llacs, estanys i altres entorns aquàtics és fortament present. Hem de tenir en compte que són ecosistemes molt fràgils i purs, i la nostra presència, juntament amb les cremes solars i altres productes que portem a la pell, poden malmetre’l de manera irreversible.

Si t’ha agradat llegir l’article Com gaudir de l’activitat física a la muntanya amb respecte, també et pot interessar llegir Mecànica de bici: petits detalls que marquen la diferència.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.