https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

25, maig del 2024

Search
Close this search box.

25, maig del 2024

Esports – Maresme

Les rutes ciclistes per carretera i per muntanya, protagonistes dels nous mapes del Consorci de Turisme del Maresme

Maresme
cicloturisme_Arxiu_CPTMaresme_Guillem_Casanovas
El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha elaborat nous fullets amb les rutes cicloturístiques que estan disponibles al prefil de Wikiloc i al web del Consorci.

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha editat dos nous mapes desplegables amb l’objectiu de posar en valor el cicloturisme i facilitar la cerca de rutes tant als residents com als visitants.

Un dels fullets se centra en els itineraris de ciclisme de carretera, combinant les concorregudes carreteres de la costa amb les secundàries, però sempre amb l’asfalt sota les rodes. Es composa de 21 rutes que recorren el Maresme i el connecten amb altres municipis de les comarques dels voltants.

El segon mapa canvia la bicicleta convencional per la BTT per seguir camins en un constant puja-baixa entre sauló, rieres seques, arrels i roca per pistes forestals. Un total de 16 rutes per gaudir de la muntanya i implicar-se ben a fons, fent del Maresme una veritable escola a l’aire lliure.

A cadascun dels itineraris hi apareixen dades com la distància, el temps mitjà que se sol trigar en completar-lo, el desnivell tant positiu com negatiu i també el tipus de ruta. A més, totes les rutes plasmades en els mapes, incorporen codis QR que accedeixen al perfil de Wikiloc del Consorci de Turisme, on es pot obtenir molta més informació sobre el camí pel qual transcorren.

Al Maresme també hi ha allotjaments especialitzats que ofereixen serveis específics per a ciclistes, des d’espais per guardar la bicicleta fins a servei de bugaderia ràpida o spa per recuperar energia, a més d’empreses especialitzades en ciclisme que ofereixen els serveis necessaris per gaudir d’una experiència completa. El mapa conté l’enllaç, mitjançant també un codi QR, per accedir a tota la informació d’allotjaments i serveis, així com recomanacions generals i consells de seguretat.

Els dos mapes estan disponibles en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Es poden consultar online i pròximament també es podran obtenir exemplars físics a les oficines de turisme.

Els ciclistes trobaran a la comarca tot allò que puguin necessitar per la pràctica esportiva. De fet, la destinació Maresme està acreditada amb la marca Cicloturisme a Catalunya i dos municipis, Calella i Santa Susanna, estan certificats com a Destinació de Turisme Esportiu per l’Agència Catalana de Turisme i també amb la marca de Cicloturisme a Catalunya.

Rutes en BTT i a peu per l’Eix Central

L’Eix Central del Maresme és una ruta per etapes, tant en BTT com a peu, que uneix els municipis de Montgat i Malgrat de Mar a través d’un itinerari que ens convida a conèixer bona part dels pobles d’interior del Maresme.

Aquest eix està dividit en 7 etapes que uneixen els nuclis urbans dels pobles. Tanmateix, no són etapes fixes sinó que es poden caminar o pedalar al teu ritme iniciant i finalitzant on es prefereixi, i fins i tot en la direcció que es prefereixi.

ciclistes

Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

www.turismemaresme.cat

Si t’ha agradat llegir Les rutes ciclistes per carretera i per muntanya, protagonistes dels nous mapes del Consorci de Turisme del Maresme, també et pot interessar llegir El Castell de Calders, l’Alzina de l’Erola i la Cova de Cargolaire.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.