Pànxing Digital

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Gastronomia –

El torró: el dolç de Nadal

The turrón de Jijona is a regional Christmas sweet in the Mediterranean Coast of Spain
The turrón de Jijona is a regional Christmas sweet in the Mediterranean Coast of Spain, made of almond, egg white and honey

Font: Eva Remolina / AMIC 


El torró sempre ha tingut fama d’aportar moltes calories. Però, i sempre prenent-ho amb moderació com qualsevol altre aliment, si analitzem amb detall els seus ingredients, podem confirmar que els torrons són més saludables del que pensàvem. Vegem per què.

Per a arribar a aquesta afirmació, això sí, hem de partir com a referència del torró tradicional. No hi podem englobar els diferents succedanis o versions que s’han anat creant a partir d’aquest dolç. Centrant-nos per tant en aquestes dues varietats, tant el torró de Xixona, el tou, com el torró d’Alacant, dur, tenen uns ingredients determinats. Les ametlles, preferentment del tipus Marcona. Mel pura d’abella, en la seva majoria de Flor del taronger o Romaní. Per acabar, sucre i clara d’ou. Vegem les característiques del torró: el dolç de Nadal.

Encara que el sucre és potser de tots el menys saludable, també és cert que és dels que hi ha menor proporció. Perquè un torró sigui certificat de Qualitat Suprema, el Consell Regulador de la Denominació d’origen Xixona i Alacant estableix les proporcions mínimes que han de contenir. D’ametlla, un 64% i de mel un 12%. Sabem, ja per si mateix, les múltiples propietats que contenen aquests dos aliments com ara vitamines i minerals, a part que ens aporten àcids grassos essencials, molt similars als que ens aporta l’oli.

Per tot això, i perquè els estudis científics demostren que la compensació nutricional del torró és molt equilibrada, no podem deixar de tenir-ho en les nostres taules aquestes festes. Segur que el nostre paladar, ens ho agrairà.

Si t’ha agradat llegir l’article El torró: el dolç de Nadal, també et pot interessar Pastís de quinoa i xocolata.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.