https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

14, juny del 2024

Search
Close this search box.

14, juny del 2024

Gastronomia – Maresme

La gastronomia sostenible i els productes de proximitat del Maresme: dues joies per descobrir i gaudir

Maresme
01
La nostra comarca, amb el seu clima suau, les seves terres fèrtils i les seves platges idíl·liques, és un indret perfecte perquè hi prosperi una agricultura i una pesca sostenible de primer nivell que es tradueixen en una gastronomia rica i deliciosa.

Descobrir la gastronomia sostenible del Maresme és també descobrir indirectament tot un món de productes locals fets a curta distància dels establiments on els consumim i gaudim. La comarca és coneguda arreu per la seva varietat de productes agrícoles, com ara el pèsol o la maduixa, productes identitaris i singulars del territori. N’és igualment apreciat el peix i el marisc capturat a les aigües del Maresme que es converteix en autèntiques delícies culinàries de la mà dels cuiners i cuineres de la comarca. Aquests productes locals i de temporada afavoreixen la conservació de les espècies autòctones i contribueixen a preservar l’equilibri ecològic dels ecosistemes marins.

Els restaurants sostenibles del Maresme són autèntics baluards de la gastronomia local. Molts d’ells ofereixen menús basats en productes de proximitat i sostenibles, amb receptes que posen en valor la riquesa culinària de la regió.

Així, visitant aquests restaurants i els productors locals podrem descobrir un ventall extensíssim de productes que van des dels fruits de l’horta, al peix i marisc de les nos-tres costes, passant per formatges artesans, melmelades, gelees i pastissos o els mi-llors vins de la Denominació d’Origen Alella sorgits del raïm collit a mà de les assolella-des vinyes maresmenques.

Sigui com sigui, l’aposta decidida per escollir una gastronomia sostenible i de proximitat, així com el consum de productes locals de quilòmetre zero, significa reforçar i ajudar a l’economia local a florir, a més, gaudim d’un coneixement més directe de la procedència dels productes, identifiquem el productor i podem conversar amb ell sobre el seu producte mentre incidim directament en el correcte desenvolupament i creixement del nostre territori. Tot plegat, un petit gest i canvi de mentalitat que si els fem de manera conscient i decidida, podem deixar una petja positiva per a molts.

Si t’ha agradat el reportatge de La gastronomia sostenible i els productes de proximitat del Maresme: dues joies per descobrir i gaudir, també et pot interessar la recepta de Pastís de tonyina.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.