https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

4, març del 2024

Search
Close this search box.

4, març del 2024

Gastronomia – Maresme

Mones de Pasqua: orfebreria dolça

Maresme
pasqua
Amb l’arribada de la Setmana Santa torna un dels dolços més representatius de casa nostra: les mones de Pasqua. Sigui en forma del tradicional pastís o les autèntiques obres mestres de xocolata, les opcions són tan variades com la imaginació dels més menuts sigui possible de concebre.

Compte enrere

Pròximament, d’aquí unes poques setmanes, els aparadors de les pastisseries d’arreu del país començaran a exhibir les seves noves creacions dolces. Sense entrar en la complicació de la localització de la Setmana Santa al calendari i complint la tradició, padrins i padrines aniran a buscar la mona que millor representi els gustos del seu fillol o fillola per celebrar, el 17 d’abril, el Diumenge de Pasqua o de Resurrecció.

Artesania dolça

La creació de les mones de xocolata és en si mateix un procés d’orfebreria artesana i permet als professionals de la pastisseria expressar la seva creativitat i destresa. La dedicació i traça de pastissers i pastisseres comença molt abans del diumenge assenyalat: amb setmanes d’antelació es comencen a elaborar les mones de xocolata, les que actualment tenen més acceptació. Els motius que són tendència entre els més menuts són els principals protagonistes de les obres xocolateres. Dibuixos animats, esports i animals són els preferits i els que no poden faltar mai.

Tradició que no desapareix

En contraposició a aquestes opcions més modernes i elaborades, hi ha les incombustibles mones tradicionals. El pastís original, amb més de cinc-cents anys d’història i òbviament amb les modificacions que ha anat sofrint amb el temps, continua essent l’escollit per moltes famílies per celebrar el Diumenge de Pasqua: la senzilla combinació de pa de pessic, mantega i cobertura de xocolata coronada per un ou emplomallat mai havia tingut un resultat tan deliciosament exitós.

Així doncs, només ens queda esperar amb paciència, i la boca fent aigua, l’arribada d’aquests dolços tan estimats i desitjats a casa nostra.

Si t’ha agradat llegir l’article Mones de Pasqua: orfebreria dolça, també et pot interessar llegir 25 anys gaudint del Plat de Mataró!.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.