https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

12, juny del 2024

Search
Close this search box.

12, juny del 2024

Gastronomia – Maresme

Les mones de Pasqua: dolça i divertida tradició

Maresme
pasqua
Tornem a ser a les portes d’una de les èpoques més dolces de l’any. Pasqua i les seves mones són a tocar i els artesans i artesanes de la comarca ja comencen a idear i planificar com seran les seves obres d’art de xocolata, pa de pessic i plomes.

Artesania dolça

La creació de les mones de xocolata és un autèntic procés d’orfebreria artesana en el qual, professionals de les pastisseries i fleques poden expressar la seva creativitat i destresa. La dedicació i traça d’aquest col·lectiu comença molt abans del diumenge assenyalat: amb setmanes d’antelació es comencen a elaborar les mones de xocolata, les que actualment tenen més acceptació. Els motius que són tendència entre els més menuts són els principals protagonistes de les obres xocolateres. Dibuixos animats, esports i animals són els preferits i els que no poden faltar mai.

Tradició que no desapareix

Les incombustibles mones tradicionals no moren mai! El pastís original, amb més de cinc-cents anys d’història i, òbviament, amb les modificacions que ha anat sofrint amb el temps, continua essent l’escollit de moltes famílies per celebrar el Diumenge de Pasqua: la senzilla combinació de pa de pessic, mantega i cobertura de xocolata coronada per un ou emplomallat mai havia tingut un resultat tan deliciosament exitós.

Així doncs, només ens queda esperar amb paciència, i la boca fent aigua, l’arribada d’aquests dolços tan estimats i desitjats a casa nostra.

Si t’ha agradat llegir l’article Les mones de Pasqua: dolça i divertida tradició, també et pot interessar llegir Salsa pesto d’avellanes per a qualsevol pasta.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.