Pànxing Digital

21, juny del 2024

Search
Close this search box.

21, juny del 2024

Gastronomia –

Propietats i beneficis de menjar pastanagues

Portrait of pretty young woman eating carrot in the kitchen.

Per Eva Remolina / AMIC


El seu origen prové d’Àsia Central, des d’on es va estendre per tota Europa i la resta del món ràpidament. Inicialment era de color blanc, i no va ser fins al Renaixement que van aparèixer les primeres pastanagues amb antocianines, les de color ataronjat que coneixem avui dia.

 

 

La pastanaga és una de les hortalisses més consumides en el món sencer, a causa de la seva alta acceptació per part de nens i també adults. Com totes les verdures, la pastanaga és un aliment d’excel·lent qualitat, aportant una gran quantitat de nutrients necessaris per a la salut. És un dels aliments més versàtils en la cuina i dels més saludables, i encara que les seves propietats més conegudes són l’enfortiment de la pell, la capacitat de bronzejat i la millora de la salut ocular, no són més que alguns dels molts beneficis que ens aporta aquesta hortalissa. En aquest article et volem parlar sobre les propietats i beneficis de menjar pastanagues.

Naturalment saludable

1. Prevé l’envelliment, pel seu alt contingut en antioxidants.

2. És anticancerigen, gràcies als seus Carotenoides, la substància que els atorga el seu color. Així doncs, és un dels aliments inclòs per l’Organització Mundial de la Salut en el seu Informe World Cancer Report 2014, com un dels més prometedors en la prevenció d’alguns tipus de càncer, entre els quals es troben els de Pulmó i Mama.

3. La seva aroma i el seu consum estimulen l’apetit, fent-lo especialment recomanable en persones amb trastorns alimentaris com l’anorèxia, aquelles que sofreixen anèmia o fins i tot per a nens als quals els costa molt menjar.

4. Les seves cèl·lules mare són riques en Betacarotens, una substància que es transforma en el nostre organisme en Vitamina A i retinol, enfortint el cabell (ja que produeix sèu beneficiós per al cuir cabellut) i les nostres ungles.

5. Té molt poques calories pel seu alt contingut en aigua, la qual cosa afavoreix així mateix a evitar els càlculs renals.

6. Regenera els nervis per ser rica en Potassi i Fòsfor, sent molt recomanable prendre-la en èpoques d’exàmens i també en situacions en les quals estem sotmesos a molt d’estrès.

7. Combat el restrenyiment, per ser una font de fibra.

8. Ajuda a alleujar afeccions respiratòries lleus. Presa amb suc de llimona i mel, és ideal en refredats i grips.

9. Cuida dents i genives prenent-la sobretot en cru, perquè la seva gran quantitat de fluor, fa que els bacteris no s’adhereixin a ells. A més, manté un bon estat de l’esmalt dental i prevé l’aparició de càries.

10. No és que ajudi a veure millor en si. No obstant però, les seves vitamines protegeixen les retines, eviten l’aparició de cataractes i millorant la visió nocturna.

Si t’ha agradat llegir Propietats i beneficis de menjar pastanagues, també et pot interessar Raons per a consumir productes ecològics.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.