https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Gastronomia – Maresme

Arriba el Temps de Maduixes al Maresme

Maresme
Manel Cuesta
Manel Cuesta
Ja és el temps d’un dels símbols del Maresme: la maduixa. Un fruit dolç però amb un punt d’acidesa, amb una textura carnosa, un aroma agradable i un color vermell intens. El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme impulsa les jornades gastronòmiques de la maduixa del 29 d’abril al 29 de maig, una oportunitat ideal per destacar un dels productes locals i singulars de la comarca que es poden elaborar en plats dolços i salats, amb producte de Mar i de Munt, i que es poden maridar amb vi o escumosos de la DO Alella conformant els Sabors Maresme.

En el Temps de Maduixes al Maresme hi participen 30 restauradors, 12 productors d’horta i fruita i 18 elaboradors de carn i ous, pa i dolços i melmelades. 18 municipis de la comarca s’hi sumen per oferir diferents propostes gastronòmiques on la maduixa hi té un paper destacat.

La prestigiosa cuinera Ada Parellada no ha volgut perdre l’ocasió de participar-hi aportant dues receptes amb maduixes del Maresme, una en la que hi han col·laborat dos productors locals i una altra que la iaia del Maresme s’ha encarregat d’il·lustrar.

El Maresme es tenyeix de vermell per donar la benvinguda a un fruit que atrau tant als residents com als visitants. Un producte que es pot combinar de mil maneres per aconseguir diferents sabors i textures, que es pot prendre a casa en família o en una terrassa ara que s’allarguen les hores de sol.

maduixes
Les maduixes són les joies vermelles del Maresme – Manel Cuesta

Maduixes d’aquí

Un moment en el que cal presumir del producte de proximitat, de Km 0, que té una qualitat envejable gràcies al clima i l’orografia de la zona muntanyosa de la comarca i que té una llarga llista de beneficis per la salut, com la de reforçar els ossos, augmentar les defenses o tenir un gran efecte antioxidant.

És Temps de Maduixes, de maduixes del Maresme. Tota la informació als webs saborsmaresme.cat i costadebarcelonamaresme.cat

Consorci Costa del Maresme

Productors de maduixes

Sense cap mena de dubte les maduixes del Maresme es caracteritzen per la seva dolçor i alhora un punt d’acidesa. L’aroma, si són acabes de collir i estan en el seu punt de maduració, desperta les nostres papil·les gustatives i de seguida comencem a salivar.

Curiosament, el clima de la nostra comarca és idoni per al seu cultiu, però la proximitat és clau per gaudir d’un excel·lent sabor.

Tot i que la seva temporada és del febrer al novembre, l’abril-maig és el seu punt màxim de producció i és quan se celebren les jornades gastronòmiques tan esperades. Els productors que formem part de “Benvinguts a Pagès tot l’any” és quan rebem més sol·licituds de visites de famílies que volen conèixer una mica més el nostre territori i acaben donant valor al món rural.

Des de les administracions públiques organitzen esdeveniments, fires, mercats per promocionar el producte local, com en aquest cas, el Temps de maduixes, que permet als visitants, famílies i gent curiosa acostar-se a les explotacions agràries com la nostra, un projecte familiar basat en una agricultura ecològica, i conèixer de prop el procés del conreu de les maduixes, en alguns casos, inclús en algunes explotacions, us permetran collir-les i degustar-les. Descobrireu de què té gust el Maresme!

També és un moment idoni per anar a tastar el nostre producte, les maduixes les servim als restauradors que participen en aquest esdeveniment. Són restauradors que valoren i compren producte de proximitat, també conegut com producte de km. 0. Restauradors que vetllen perquè el producte de qualitat -que prové de les nostres explotacions- arribi al paladar del client, al vostre!

Horta ecològica Pla de Munt

Miquel Riera i Sílvia Porras

Palafolls

Si t’ha agradat llegir Arriba el Temps de Maduixes al Maresme, també et pot interessar llegir És temps de pèsols al Maresme.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.