Pànxing Digital

18, abril del 2024

Search
Close this search box.

18, abril del 2024

Gina recomana –

La Gina recomana: L’anxoveta, elaboració artesanal de conserves d’anxoves i seitons

78e245247750a531716318eb5f698764.jpg

Aquesta secció nova pretén remarcar llocs especials maresmencs de la mà de la nostra community manager, sota el seu prisma, criteri i gust. Són opinions i experiències pròpies, sense cap mena de fi comercial. A veure si us agrada!

No cal anar-nos-en gaire lluny per comprar bones anxoves. Només cal que ens desplacem fins al Masnou, on trobareu aquest petit tresor amagat a la mateixa nacional II. 
 
L’anxoveta es dedica a cercar les millors pesques d’anxova (ja sigui del Cantàbric o del Mediterrani), seleccionar-les amb bon criteri i manipular-les amb una tècnica acurada. I quina és aquesta tècnica? Primer de tot la deixen madurar dotze mesos amb sal. Després, ells mateixos de forma artesana, sense utilitzar cap maquinaria, netegen el producte sense deixar cap espina. Un cop està perfectament neta, la deixen escórrer i l’assequen amb draps especials. I finalment s’envasa a mà i amb molta cura.
 
 
I pel que fa als seitons, segueixen la mateixa filosofia. Parteixen del millor seitó fresc, el processen per eliminar el risc d’Anisakis, i l’elaboren amb bon vinagre, sal i aigua, sense additius de cap tipus. En resum, tot aquest procés artesanal fa que ens trobem davant d’un producte sensacional, d’alta qualitat i d’un gust exquisit. Però a la seva botiga hi trobareu més productes gourmet, com ara caviar de tòfona, fumats, varietats de tonyines, bonítols del Nord, ventresques en conserva… Tot un plaer pel paladar més exigent! 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.