Pànxing Digital

19, maig del 2024

Search
Close this search box.

19, maig del 2024

Nens i joves –

Aquest agost els pagesos i ramaders de la Cerdanya us obren les seves portes

65df0bce26ad9cc4815d1f5150e87c9b.jpg
No deixeu passar l’oportunitat i descobriu el secret més ben guardat dels productes de la nostra terra!

Aquest agost, 8 explotacions agrícoles i ramaderes cerdanes obriran les seves portes per donar al visitant l’oportunitat de conèixer el seu dia a dia, i mostrar com treballen els productes agroalimentaris perquè siguin de gran qualitat.

Entre l’oferta de visites trobem explotacions que representen àmpliament la varietat de productes de la nostra comarca: 

 
Cal Grauet – Saga
Som una explotació agrària familiar que es troba al mateix emplaçament des de 1930, dedicada a la producció i comercialització d’ous i vedella ecològics. Tant les nostres gallines com les nostres vaques i vedells pasturen pels prats de la Cerdanya.
Visites: Tots els dimecres d’agost a les 6 de la tarda.
Adreça: Carrer Major, 1 (Cal Grauet). 17539 Saga.
Com arribar-hi: Davant de l’església de Saga.
Coordenades: 42.415074, 1.859708
Dedicació: aviram i ous, vacum, ecològic. 
 
 
Cal Calsot – Montellà
Som una explotació familiar de producció de carn de vedella ecològica criada en un entorn i paisatge immillorable: els peus de la Serra del Cadí. La nostra explotació ramadera segueix el maneig tradicional del bestiar en alta muntanya, a l’hivern el ramat pastura pels voltants del poble i a l’estiu aprofiten les pastures fresques d’alta muntanya dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Des de fa 5 anys comercialitzem la nostra carn directament al consumidor final.
Visites: 12 d’agost a les 10 del matí.
Adreça: Carretera de Martinet – l’Oratori. 25725 Montellà de Cadí.
Com arribar-hi: Des de Martinet dirigiu-vos a Montellà per la carretera LV-4055. Just a l’entrada del poble, som a la primera construcció de fusta a mà esquerra.
Coordenades: 42.352618, 1.700506
Dedicació: vacum ecològic. 
 
 
Mas Cal Gintó – Mosoll
Som una explotació agrícola i ramadera d’oví i boví. Cultivem els farratges pels nostres animals, cereals, patata i horta. També tenim pomeres d’alta muntanya i ous de les nostres gallines. Durant la visita us acompanyarem per tota l’explotació i podreu veure els animals,
els fruiters i l’hort.
Visites: 7, 8, 17, 21, 22, 23, 28, 29 i 30 d’agost a les 11 del matí.
Adreça: Carrer Major de Mosoll, 2. 17538 Das.
Com arribar-hi:
Des de Bellver: agafeu la carretera LP-4033b direcció Alp. Passat Prats, hi ha una carretera a mà esquerra amb la indicació “Mosoll”. Seguiu per aquesta carretera i a uns 400 m ja veureu el mas.
Des d’Alp: agafeu la carretera LP-4033b direcció Bellver. A 1,5 km trobareu el mateix trencall a mà dreta.
Coordenades: 42.372894, 1.864307
Dedicació: aviram i ous, fruita fresca, oví, vacum i horta, ecológic. 
 
 
Ca l’Alzina – Puigcerdà
Som una explotació ramadera de 300 vaques de llet. Amb la nostra llet elaborem làctics artesans de qualitat. Entre la nostra oferta, podeu trobar: iogurt natural, iogurts amb melmelada de gerds, móra i maduixa, flam de vainilla, mató, iogurt batut i l’original iogurt de canyella.
Visites: Tots els dimarts i divendres d’agost les 11 del matí.
Adreça: Camí de la Pedregosa, sense número. Mas Pallerols 17520 Puigcerdà.
Com arribar-hi: Des de la benzinera Repsol de Puigcerdà (direcció França), seguiu direcció Bourg-Madamme. A la dreta queda la caserna de la Guàrdia Civil, just abans agafeu el trencall a mà dreta, continueu recte fins a trobar el Mas Pallarols i allí ja veureu les nostres
vaques.
Coordenades: 42.431771, 1.936121
Dedicació: formatges i làctics. 
 
 
30 Cabres – La formatgeria d’Éller – Éller
Som el Miquel i la Sara, i estem engegant un projecte molt lligat a un territori que ens fascina, la Cerdanya. Tenim un petit ramat de cabres que cuidem i pasturem, i que estem començant a munyir per fer formatge. El projecte tot just acaba de començar, però ja han arribat els primers parts, la primera llet, els primers cabrits… Encara ens queda molt per fer, però us obrim les portes de casa nostra per si voleu compartir amb nosaltres les primeres passes d’aquest projecte vital que tant ens il·lusiona.
Visites: Tots els dijous d’agost a les 5 de la tarda.
Adreça: Cal Miquel, Carrer d’Olopte, 1-3. 25721 Éller, Bellver de Cerdanya.
Com arribar-hi: Des de la N-260, de Bellver de Cerdanya a Puigcerdà, agafeu la carretera que puja a Cortàs i Éller. Un cop a Cortàs, seguiu recte sense deixar la carretera fins al poble d’Éller. Agafeu la primera entrada al poble fins a la plaça de la Font. Cal Miquel està
allà mateix.
Coordenades: 42.415867, 1.792209
Dedicació: formatges i làctics, cabrum.
 
 
El Verger Cerdà – Prullans
El Verger Cerdà és un hort de permacultura que forma part del Cerdanya EcoResort amb l’objectiu d’abastir de fruites i hortalisses ecològiques als nostres restaurants. Durant la visita descobrirem un ecosistema cultivat, un hivernacle i una plantació de pomeres i veurem com les hortalisses i plantes es tenen cura les unes de les altres per obtenir uns aliments de gran qualitat i ecològics. També aprendrem quines són les flors i plantes espontànies que podem incorporar a la nostra gastronomia. I sense oblidar-nos dels animalons que també tenen cura d’aquest verger.
Visites: Cada dilluns, dimecres i divendres d’agost a les 5.30h de la tarda.
Adreça: Carrer Puig, 1. 25727 Prullans.
Com arribar-hi: A la N-260 agafeu l’encreuament direcció Prullans, quan arribeu al poble seguiu el carrer principal i caminarem 1,2 km fins a arribar al Verger.
Coordenades: 42.378581, 1.738231
Dedicació: horta de permacultura i fruiters.
 
 
Cal Perna – Bor
Explotació amb tradició apícola de tota la vida, des de sempre les abelles han estat als nostres horts per facilitar la pol·linització de les hortalisses i per tenir mel per consum propi. L’any 1970 vam passar d’un sistema tradicional a un de més modern que permetia traslladar les arnes a l’hivern a zones més baixes (sistema Layens) i augmentar així la producció de mel. Per altra banda, els horts també han format sempre part de la nostra vida, i des de fa 5 anys hem augmentat la producció d’hortalisses per comercialitzar-les juntament amb la mel.
Visites:
Apicultura: diumenge 13 d’agost a les 10 del matí.
Horticultura: diumenge 20 d’agost a les 10 del matí.
Com arribar-hi: A la N-260, quedarem just a l’encreuament d’Olopte, allí hi ha una carretera antiga on podrem aparcar i després seguir tots junts caps als horts o cap a les arnes.
Coordenades: 42.386029, 1.828423
Dedicació: hortalisses i apicultura
 
 
La Vinya de Llívia – Llívia
Fusió de les nostres passions, muntanya i enologia, la Vinya de Llívia neix com a un projecte amb identitat pròpia: Viticultura d’alçada en estat pur, per assolir uns productes amb una identitat ben marcada pel territori. Enologia, viticultura, muntanya i territori es fusionen doncs en aquest nou i singular projecte vitivinícola a Cerdanya.
Visites: 12, 13 i 14 d’agost a les 7 de la tarda.
Com arribar-hi: Agafeu la carretera que va cap a Llívia. A l’entrada del poble, agafeu cap a l’esquerra el primer o el segon carrer i al final d’aquest gireu cap a la dreta. Seguiu fins a trobar un trencall a mà esquerra i continueu per un camí de terra fins a la vinya que veureu a mà dreta.
Coordenades: 42.469555, 1.972915
Dedicació: vi. 
 
 
Si visiteu 4 o més explotacions els pagesos de Cerdanya us obsequiaran amb un lot dels nostres productes.
Preu per visita: 0-3 anys gratuïta // 4-12 anys (ambdós inclosos) 4€ // + 12 anys i adults 7€
Totes les visites es faran prèvia reserva i pagament a qualsevol de les següents oficines de Turisme:
 
Turisme Cerdanya: Cruïlla N-152 amb N-260 17520 Puigcerdà
Oficina de Turisme de Puigcerdà: Pl. Santa Maria, s/n 17520 Puigcerdà
Oficina de Turisme d’Alp: C/ Nord, 1 17538 Alp
Centre de Talló: C/ de la Font, 5 25721 Talló (Bellver de Cerdanya)
Patronat del Museu de Llívia: C/ dels Forns, 11 // 17527 Llívia
 
Les visites podran ser anul·lades per inclemències del temps, per un fet de causa major si així ho determinen les explotacions o per no assolir el mínim de visitants, en aquests casos es reemborsarà l’import de la visita als usuaris. Qualsevol anul·lació feta pels usuaris no comportarà el reemborsament de l’import de la visita.
 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.