Pànxing Digital

24, maig del 2024

Search
Close this search box.

24, maig del 2024

Nens i joves –

Aquest Nadal, fes volar la imaginació!

817ff1223ba8a99b6d1ce14a16b9cb0c.jpg

Les joguines de fusta estan de moda. Però realment ens trobem davant d’un tipus de joguines amb més beneficis que les joguines de plàstic o de qualsevol altre material, o és un moda passatgera com tantes altres? Avui us volem demostrar que aquest tipus de joguines són molt beneficioses per als més petits de la casa. Estimulen el sentit del tacte, desenvolupen la creativitat i potencien la imaginació. Juguem?

En els darrers anys hi ha hagut un boom de joguines de fusta. Si ens aturem pel carrer davant de qualsevol aparador d’una botiga de joguines o si tafanegem els aparadors virtuals o les xarxes socials, les joguines de tota la vida, fetes amb materials de fusta, són les grans protagonistes. El món educatiu i pedagògic canta les seves bondats però realment ens trobem davant d’un tipus de joguines amb més beneficis per als nostres fills i filles? La resposta és sí. 
 
Quan anem a comprar una joguina, el més important, és que ens fixem si aquesta serà adequada a la criatura, a la seva edat i al seu grau de desenvolupament, però, sobretot, que ajudi a fer volar la imaginació dels més petits. Els adults moltes vegades oblidem que una joguina és molt més un objecte d’entreteniment, és una porta d’entrada a un món imaginari, on les criatures desenvolupen la seva creativitat, somien, imaginen personatges i creen diàlegs amb ells. Les joguines de fusta permeten això i molt més. Acostumen a ser joguines sense una funció específica, el que permet que el propi nen o nena pugui experimentar i fer el que vulgui amb elles. Un cotxe sempre serà un cotxe, però un bloc de fusta pot arribar a ser, segons les mans i la creativitat de cadascun, un coet que viatja a la lluna, una peça d’una muntanya ben alta o un pont per on creuar fins al sofà de casa.
 
Les joguines de fusta estan elaborades amb materials naturals, amb fustes tractades o pintades amb pigments naturals i biodegradables, el que també ajuda als pares a educar la sensibilitat ecològica dels fills i filles, afavorint el respecte pel medi ambient. 
 
Una altra avantatge de les joguines de fusta és que estimulen els sentits. Són un tipus de joguines que tenen pes, el que fa que resultin agradables de manipular pels més petits. A més, la fusta desprèn una olor particular, càlida. Tot plegat, són joguines que afavoreixen la coordinació i la motricitat. A més, al ser menys estructurades, són atemporals, amb una vida útil més llarga i que poden acompanyar els nens en diferents etapes del seu creixement. 
  • Coloraina. El Masnou. Tel.  93 010 31 17/695 530 066 – Coloraina és una botiga del Masnou on podreu trobar tota mena de joguines, jocs educatius i manualitats per a infants de totes les edats. Som al carrer de Sant Miquel, 19, en plena zona comercial. Ens distingim per l’assessorament personal i per oferir un bon servei, com la reserva de joguines, especialment per a les celebracions de Nadal. Veniu i veureu la nostra gran oferta de joguines de totes mides i de tots els preus. Us hi esperem!
  • El petit gegant. Vilassar de Dalt. Tel. 636 579 429 – Gran varietat de joguines per a infants de totes les edats, a més d’un gran ventall de productes de papereria. Entre els productes estrella, tenim jocs de fusta tradicionals i educatius i una gran varietat de contes, peluixos i productes relacionats amb els entremesos de la cultura popular, com ara reproduccions en goma dels elements del seguici festiu. No ho dubtis i vine a veure’ns, rebràs un tracte personal i pròxim. T’esperem al carrer Manuel Moreno 18.
  • Llibreria INDEX. Vilassar de Mar. Tel. 93 759 08 33 – A la nostra llibreria podeu trobar llibres de coneixements, de cuina, de poesia, de roba, de lletra lligada, de pal i també d’impremta. Però els que ens agraden més són els àlbums il·lustrats. Ens agraden molt les il·lustracions que acompanyen la narrativa del conte, són llibres que no passen mai de moda, que agraden a petits i grans i que sempre t’acompanyaran.
  • El Bosc Màgic del Rukimon. Canyamars-Dosrius. Tel. 610 899 926 – Al parc de la reserva  del Rukimon, en qualsevol  època de l’any, trobareu una visita per a públic familiar que us aproparà als burrets i a la natura. Hi ha una part de bosc humit ,amb una vegetació especial,  que fa molts anys que preservem i mostrem amb cartells indicatius de les espècies que en ell hi creixen.  Però, ai las! En aquestes dates, cents de tions baixen de les muntanyes per a trobar-se en el nostre racó botànic abans d’arribar a les cases dels nens.  Se’n veuen a sobre els arbres, a sota les falgueres, ens els marges……. És un festival de barretines! Un espectacle Màgic! I….. una dada important, molts de  nens troben el seu tió entre mig dels altres quan passen pel corriolet del bosc!  Us ho perdreu? 
 

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.