https://turismemaresme.cat/

Pànxing Maresme

23, abril del 2024

Search
Close this search box.

23, abril del 2024

Nens i joves – Maresme

Campaments, casals i colònies. Aquest estiu, apostem pel lleure!

Maresme
Arriba el juny i amb ell, les desitjades vacances d’estiu. Comença la campanya d’activitats de lleure per a infants i joves, que, com cada any, es presenta com a recurs de conciliació per a moltes famílies. Un nou aire de llibertat per als nens i nenes, molt necessari en un context marcat per la pandèmia de la Covid-19, que els converteix en protagonistes de l’experiència perquè puguin gaudir de l’entorn, les activitats i la companyia.

La seguretat del lleure

Les entitats de lleure fa mesos que treballen per poder proposar les diverses activitats d’estiu garantint la màxima seguretat, i complir els protocols covid amb els equipaments i les instal·lacions on es faran les colònies i casals.

Així doncs, es preveu que l’aforament es redueixi, adaptant els diferents serveis, equipaments i activitats per complir les mesures que ens ha marcat la pandèmia. Un estiu amb el lleure i els infants com a principals protagonistes, però amb la incorporació de dos actors secundaris importants; la desinfecció continuada i el control diari de temperatura.

Descobrir l’entorn a través del lleure

L’aïllament social i emocional que hem viscut durant l’últim any ha passat factura als nostres fills i filles. Els infants creixen a la vegada que descobreixen i aprenen coses noves, familiaritzant-se amb nous contextos socials, culturals i ambientals. El fet de veure com molts dels hàbits i espais que havíem adoptat com a rutina frenessin de sobte, fa quasi imperativa la necessitat d’anar recuperant i normalitzant aquests ambients.

Lleure

El lleure i les seves activitats són un facilitador d’aquestes situacions de descoberta. Hem d’aprofitar l’oportunitat que aquests espais ens ofereixen perquè els nostres menuts puguin relacionar-se amb altres nens i nenes i sortir de la bombolla grup classe.

El dret al lleure

El lleure és essencial per acompanyar en el desenvolupament, la socialització i la descoberta del món dels infants i joves, que fomenta el seu creixement. És un dret de la infància que ofereix espais de convivència, per enfortir els vincles amb els amics i amigues i gaudir i descobrir l’entorn.

La canalla necessita recuperar les seves habilitats socials, necessiten les activitats d’estiu per treballar l’acompanyament emocional, per desenvolupar el sentit de comunitat i per prioritzar el contacte amb la natura més propera. Ara més que mai, hem d’apostar pel lleure!

La gamma Pantone de les activitats d’estiu

La gran riquesa geomòrfica de la comarca on vivim, ens ofereix una immensa varietat de recursos i possibilitats. Casals, colònies i campaments amb activitats esportives a l’aire lliure i a la natura, activitats artístiques, per treure el petit artista que porten dins, activitats científiques o tecnològiques, i activitats lingüístiques. Totes elles dirigides i pensades pels menuts i joves de casa, perquè visquin en un món de noves experiències; noves activitats, noves amistats, noves rutines i nous entorns.

Font: Andrea Póo

Si t’ha agradat llegir la notícia Campaments, casals i colònies. Aquest estiu, apostem pel lleure!, també et pot interessar llegir L’Oficina Jove del Maresme-Sidral programa 4 cursos per a l’estiu 2021.

Compartir:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Newsletter Pànxing

Subscriu-te per rebre per correu el butlletí gratuït de Pànxing.net​

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Sigues el primer a tindre la revista a les teves mans.

Rep les últimes notícies

Subscriu-te
al nostre butlletí

Newsletter General

T'enviem la revista

El Pànxing Maresme al teu WhatsApp

Envia ALTA al 657 918 961 o clica següent botó.